Головна Новини HI-tech гаджет Як розмістити Wi-Fi роутер в будинку, щоб він не шкодив здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розмістити Wi-Fi роутер в будинку, щоб він не шкодив здоров'ю

Випромінювання Wi-Fi роутера негативно впливає на здоров'я та самопочуття

10 лютого 2021, 10:00 comments1935
Поділіться публікацією:

Wi-Fi роутер став однією з тих речей, без яких сучасна людина не зможе комфортно існувати. Проте вчені неодноразово повідомляли, що випромінювання від цього пристрою негативно впливає на наше здоров'я. Як розумно розмістити роутер та мінімізувати шкоду від нього, розповідає керівник науково-екологічної лабораторії Антон Ястребцев.

Як розмістити Wi-Fi роутер в будинку, щоб він не шкодив здоров'ю

Де не можна розміщувати Wi-Fi роутер вдома. Фото: pcmag.com

За словами експерта, розміщувати маршрутизатор потрібно якнайдалі від ліжка та місць, де ви найчастіше перебуваєте. Оптимальна відстань від роутера до спальні повинна складати три метри.

Якщо пристрій буде знаходитися біля місця вашого відпочинку, випромінювання впливатиме на головний мозок. В такому випадку людина може почувати навіть в'ялість та знесилення, не розуміючи істинної причини.

Варто ставити роутер і якомога далі від свого робочого місця, якщо ви працюєте вдома.

Найбезпечніше місце розміщення маршрутизатора — коридор. Зазвичай там людина проводить найменше свого часу та не піддається тривалій згубній дії випромінювання.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, які речі не можна тримати поруч з Wi-Fi роутером, щоб не зіпсувати якість подання сигналу. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Багато людей вважають, що маршрутизатор потрібно відключати на ніч, щоб захистити себе від випромінювання електромагнітних хвиль. Наскільки це правда? І чи дійсно потрібно відключати пристрій? Дізнавайтеся тут.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що фізики з Массачусетського технологічного інституту знайшли спосіб заряджати смартфони, використовуючи електромагнітні хвилі та Wi-Fi.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини