Головна Новини HI-tech гаджет Валіза з штучним інтелектом прийде на допомогу людям зі слабким зором
commentss НОВИНИ Всі новини

Валіза з штучним інтелектом прийде на допомогу людям зі слабким зором

Унікальна японська розробка буде тестуватися в торгових центрах і аеропортах

6 листопада 2020, 12:39
Поділіться публікацією:








Японські компанії збираються протестувати валізу з високотехнологічною фішкою. Він наділений штучним інтелектом, який допоможе людям з ослабленим зором. П'ять фірм розробили корпус, на який монтуються камери та датчики, здатні виявити перешкоди та людей, що знаходяться поблизу.

Валіза з штучним інтелектом прийде на допомогу людям зі слабким зором

AI допоможе сліпим

AI прогнозує рухи людей і направляє користувача за допомогою вібрації через ручку кейса. Разом зі спеціальним рюкзаком з іншою камерою, валіза здатна навіть повідомити користувачеві, наскільки далеко знаходяться інші люди. Це вкрай важливо для соціального дистанціювання, яке стало необхідним в умовах пандемії коронавірусу.

Асакава Чієко, співробітниця IBM, очолювала проєкт. Вона розповіла, що людям зі слабким зором буває важко запитати дорогу у незнайомців, особливо коли все упирається в соціальне дистанціювання. Асакава, яка також є слабкозорою, додала, що було б дуже добре, якби люди використовували валізу на вокзалах або в аеропортах.

У цьому місяці стартують випробування в торгових центрах і будівлях аеропортів. Очікується, що через кілька років це отримає більш широке поширення.


Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект виявить Covid-19 у безсимптомних хворих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини