Головна Новини HI-tech гаджет Українцям назвали важливу умову використання смартфона, привезеного з-за кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям назвали важливу умову використання смартфона, привезеного з-за кордону

У Верховній Раді працюють над законопроєктами про "сірі" смартфони й примусову реєстрацію абонентів

18 серпня 2021, 17:25
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді готують законопроєкт про базу IMEI (International Mobile Equipment Identity — міжнародний ідентифікатор мобільного обладнання). Документ викликав чималий суспільний резонанс. Про те, що насправді буде в документі, навіщо і як саме буде працювати механізм щодо відключення контрабандних, підроблених і крадених смартфонів, розповів заступник голови парламентського комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко. Він очолює робочу групу, яка розробляє цей проєкт закону, пише UBR.ua.

Українцям назвали важливу умову використання смартфона, привезеного з-за кордону

Умова використання смартфону. Фото з відкритих джерел

До комітету ВРУ з питань цифрової трансформації звернувся Український союз промисловців і підприємців (УСПП) і запропонував повернутися до питання про обіг контрафактної продукції (мобільних телефонів).

За допомогою документа планують комплексно вирішити низку проблем:

- незаконний ринковий оборот кінцевого обладнання мобільного зв'язку;

- контрафакт;

- крадіжка мобільних пристроїв;

- корупція;

- несанкціоноване втручання в програмне забезпечення, що передбачає зміну IMEI;

- заниження вартості та ухилення від сплати податків і митних платежів.

"Щоб українець зумів скористатися своїм смартфоном, необхідно, щоб його IMEI мав статус "дозволено". Всі громадяни зможуть перевірити статус смартфона на сайті УДЦР (Українського держцентру радіочастот) безплатно. Для цього не потрібні будь-які документи або якась особиста цифрова реєстрація", — пояснює Федієнко.

Варто зазначити, що досвід використання систем обліку і контролю кодів IMEI мають деякі держави. Так, коди IMEI використовують в Азербайджані, Бразилії, Колумбії, Єгипті, Індонезії, Кенії, Шрі-Ланці, Туреччини, Данії, Франції, Польщі та Великобританії.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", чому багато користувачів смартфонів відключають 5G. Аналітики Android Authority опитали читачів видання, щоб з'ясувати, як часто вони користуються функцією 5G. Але багато хто не бачить у ній особливої користі. Близько 40% респондентів зазначили, що не користуються взагалі технологією 5G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини