Головна Новини HI-tech гаджет Італійці розробили унікальний маркер: чорнила мають неймовірну особливість
commentss НОВИНИ Всі новини

Італійці розробили унікальний маркер: чорнила мають неймовірну особливість

Маркер Scribit Pen здатний розкладатися протягом шести місяців, що допоможе розвантажити звалища

5 грудня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Італійська студія Carlo Ratti Associati (CRA) розробила концепцію компостованої ручки-маркера, що складається з натуральних волокон і їстівних чорнил на водній основі, які розкладаються протягом шести місяців. Scribit Pen складається з корпусу, зробленого з дерева, біопластика або анодованого алюмінію, який призначений для багаторазового використання.

Італійці розробили унікальний маркер: чорнила мають неймовірну особливість

ФОТО: Dezeen

Маркер містить перо і картридж з натуральних волокон, включаючи тирсу, волокна конопель, полігідроксібутірат (СТ) — полімер, який використовується для виробництва біорозчинного пластика — і лігнін. Змінний картридж повинен бути заповнений нетоксичними чорнилами на водній основі, зробленими з їстівних інгредієнтів і компостувати після використання.

Зовнішній біопластіковий стрижень буде повністю компостованим, виготовленим з тих же матеріалів, що і картридж, в той час як дерев'яні і алюмінієві баняки не компостуються, але розраховані на тривалий термін служби.

"Дізнавшись, що щорічно на звалища відправляється понад 35 мільярдів маркерів, ми почали роботу над рішенням, відповідним концепції циркулярної економіки. Коли ми прийшли до інноваційної концепції створення картриджа, який можна відокремити від стовбура, ми протестували велику кількість органічних волокон, щоб зробити біорозкладаний картридж з оптимальними характеристиками", — заявила група розробників CRA.

Ручка, розроблена для робота-художника CRA Scribit, в даний час є концепцією і знаходиться в стадії розробки. Дизайн з біопласта був оголошений студією "першим в світі".

Як повідомляло видання "Коментарі", японці створили дивний гаджет для одиноких чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини