Головна Новини HI-tech гаджет Apple заплатить 113 млн доларів за навмисне уповільнення роботи iPhone
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple заплатить 113 млн доларів за навмисне уповільнення роботи iPhone

Apple визнала свою провину в тому, що iPhone після оновлення втрачали продуктивність і користувачам доводилося купувати нові смартфони

20 листопада 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Компанія Apple заплатить 113 млн дол., Щоб врегулювати розслідування в 34 штатах, щодо навмисних дій, які викликали проблеми з батареєю iPhone, в результаті чого пристрої могли відключатися. Замість того, щоб розкрити цю проблему споживачам або замінити батареї, Apple випустив оновлення програмного забезпечення в грудні 2016 року, яке вплинуло на продуктивність старих моделей iPhone. Про це пише CNN.

Apple заплатить 113 млн доларів за навмисне уповільнення роботи iPhone

Новини про цю практику засмутили споживачів Apple Багато хто вважав, що це була спроба спонукати користувачів купувати нові iPhone.

Після цього компанія Apple вибачилася і тимчасово знизила ціну заміни батарей з 79 до 29 доларів. Також смартфони отримали функцію, що дозволяє користувачам iPhone стежити за станом батареї.

Незважаючи на вибачення компанія зіткнулася з юридичними наслідками. У березні Apple погодилася заплатити до півмільярда доларів, щоб врегулювати колективний позов, що звинувачує її в уповільненні роботи iPhone, щоб змусити користувачів купувати нові.

Крім виплати державам мільйонів доларів, Apple погодилася надавати поновлення про стан батареї iPhone, продуктивності і керування живленням на своєму веб-сайті або в примітках до установки.

Раніше "Коментарі" писали, що в Британії викрали техніку Apple на 5 мільйонів фунтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини