Головна Новини HI-tech авто Важке рішення: Uber переглядає політику по безпілотним автомобілям
commentss НОВИНИ Всі новини

Важке рішення: Uber переглядає політику по безпілотним автомобілям

Uber змінює стратегію в розробці безпілотних автомобілів, але не відмовляється від них

8 грудня 2020, 10:28
Поділіться публікацією:

Uber продає свою дочірню компанію по виробництву безпілотних автомобілів стартапу Aurora Technologies, відмовляючись від підрозділу, який засновник Uber одного разу назвав критично важливим для майбутнього компанії.

Важке рішення: Uber переглядає політику по безпілотним автомобілям

ФОТО: Yahoo News

Aurora, заснована у 2017 році, заявила, що угода допоможе їй "прискорити" її місію по перетворенню безпілотних автомобілів в реальність. Uber інвестує 400 млн доларів в компанію, підтримувану Amazon, і надасть їй 26% акцій. Її виконавчий директор Дара Хосровшахі також увійде до ради директорів Aurora після закриття угоди.

Попри продаж дочірньої компанії з виробництва безпілотних автомобілів, відомої як Advanced Technologies Group, Uber заявила, що як і раніше зацікавлена в цьому секторі та планує співпрацювати з Aurora, коли справа доходить до запуску безпілотних автомобілів в її мережі.

Розробка технології автомобілів без водія була ключовим пріоритетом, коли засновник і колишній генеральний директор Uber Тревіс Каланік очолював фірму, оскільки він бачив в ній спосіб скоротити витрати. Але програма зазнала невдачі після того, як одна з її машин потрапила в смертельну аварію в Арізоні, хоча офіційні особи звинуватили в аварії людський фактор і відмовилися порушити кримінальну справу проти компанії.

За даними Reuters, угода з Aurora оцінює вартість Uber Advanced Technologies Group приблизно в 4 млрд доларів у порівнянні з 7,5 млрд доларів, в які вона оцінювалася минулого року. Очікується, що угода буде укладена в перші три місяці 2021 року сказав Uber.

Як повідомляло видання "Коментарі", колишній керівник служби безпеки Uber намагався приховати хакерську атаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини