Головна Новини HI-tech авто.технології В Японії будуть оснащувати всі легкові автомобілі "чорними ящиками"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії будуть оснащувати всі легкові автомобілі "чорними ящиками"

Нові вимоги мають набрати чинності з липня 2022 року.

30 червня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Міністерство землі, інфраструктури, транспорту та туризму Японії вчора, 29 червня, представило громадськості документ, присвячений безпеці дорожнього руху і політиці мінімізації дорожньо-транспортних пригод. Невдовзі, автоматичні реєстратори подій мають стати обов'язковими для всіх пасажирських автомобілів з місткістю до дев'яти осіб, а також для вантажних автомобілів вагою до 3,5 тонн.

В Японії будуть оснащувати всі легкові автомобілі "чорними ящиками"

Чорний ящик для легковика, фото з відкритих джерел

За повідомленням металургійного інтернет-порталу "Металургпром", як випливає з документа, органи влади Японії, зокрема, планують зобов'язати виробників автомобілів оснащувати транспортні засоби так званими реєстраторами подій (Event Data Recorder, EDR), що записують відразу кілька параметрів роботи автомобіля: положення педалей газу і гальма, стан ременів безпеки, систем екстреного гальмування тощо. Це допоможе покращити водійську дисципліну, догляд за транспортним засобом та розслідування причин ДТП правоохоронними органами.

Вимоги з встановлення нових реєстраторів подій будуть внесені у відповідне японське законодавство про дорожні транспортні засоби ще до вересня 2021 року. А ось наберуть чинності нові вимоги рівно через рік — у липні-2022-го. 

Варто зазначити, що багато японських компаній і так вже комплектували автомобілі пристроями EDR. А з 1 січня цього року, за повідомленням Міжнародної організації виробників автомобілів, EDR мала стати обов'язковим у всіх пасажирських автомобілях в Китаї. Проте, чи втілився до цього часу цей задум у життя — поки що невідомо. Тому, саме Японія з наступного року може стати першою країною у світі, яка зробить оснащення автомобілів "чорними ящиками" обов'язковим.

Нещодавно "Коментарі" писали, що в Європі можуть заборонити рекламу бензинових і дизельних автомобілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини