Головна Новини HI-tech авто.технології У Канаді запустили безпілотний автобусний маршрут
commentss НОВИНИ Всі новини

У Канаді запустили безпілотний автобусний маршрут

Безпілотний шатл курсуватиме в Оттаві в рамках десятиденного експерименту

4 листопада 2020, 11:50
Поділіться публікацією:

На території урядового кампуса в Оттаві, Канада, в тестовому режимі запущений автобусний маршрут, яким курсують безпілотні шатли. Низькошвидкісний шаттл на батарейках нагадує мініатюрний автобус OC Transpo. Він має на борту оператора, який може взяти на себе управління в разі необхідності, але в решті випадків він працює без водія.

У Канаді запустили безпілотний автобусний маршрут

Безпілотний шатл в Оттаві

Проєкт контролюється компанією Area XO, підприємством, очолюваним Invest Ottawa, у співпраці з низкою партнерів, включаючи Transport Canada, місто Оттаву і Міністерство транспорту Онтаріо. Це перший такий проєкт, схвалений в рамках Програми автоматизованих випробувань транспортних засобів Онтаріо.

Під час 10-денного випробування шаттл, модель EZ10, розроблена EasyMile, буде слідувати по 1,5-кілометровому маршруту з чотирма зупинками в кампусі Tunney's Pasture, включаючи станцію LRT. Проект закритий для широкої публіки через COVID-19, тому на борту в рамках експерименту будуть присутні тільки співробітники Tunney's Pasture і групи людей, які беруть участь в проекті.

Як правило, низькошвидкісні автоматизовані транспортні засоби можуть рухатися зі швидкістю до 25 км / год по заздалегідь запрограмованому маршруті з використанням датчиків і програмного забезпечення для виявлення перешкод. Це випробування визначить, як шатл працює в реальних дорожніх умовах, а також розгляне інші фактори, такі як ефективність акумулятора і доступність.

Як повідомляло видання "Коментарі", безпілотний електрокорабель моніторить якість води в Пекіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини