Головна Новини HI-tech авто Що не можна робити власникам автомобілів взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не можна робити власникам автомобілів взимку

Експерти склали список найпоширеніших помилок, зроблених з боку автовласників взимку

7 грудня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Багато водіїв, не знаючи або забуваючи певні правила користування транспортним засобом у зимовий період, роблять непробачні помилки, які можуть призвести до пошкодження автомобіля. Що робити не варто?

Що не можна робити власникам автомобілів взимку

Що не варто робити з автомобілем у зимовий час (фото з відкритих джерел)

Розморожування автомобільного скла гарячою водою або окропом

Щоб прискорити процес розморожування скла, деякі водії починають поливати їх гарячою водою або окропом, але так робити категорично не можна, тому що можна пошкодити скло, особливо лобове. Через різкий перепад температур вони можуть луснути. Краще користуватися спеціальним ручним скребком.

Використання алкоголю замість незамерзаючої рідини

Власники автомобілів для запобігання замерзанню води в бачку омивача, починають додавати в нього спирт або дешеву горілку. Але в результаті при використанні такої рідини на лобовому склі машини можуть почати утворюватися кристали льоду, які важко видалити зі скла щітками склоочисників. Зрештою завмерла суміш води та алкоголю істотно знизить видимість водія, який перебуватиме за кермом транспортного засобу.

Використання додаткових обігрівальних пристроїв у машині

У зимовий час деякі водії використовують різні додаткові електричні пристрої, що обігрівають в машині, наприклад, електричну ковдру або електричні подушки для сидінь. Але ці пристрої витрачають занадто багато енергії й можуть у морозну погоду швидко посадити акумулятор автомобіля.

Увімкнення склопідйомників без прогріву автомобіля

Після замерзання машини в нічний час скло автомобіля покривається льодом, тому кожен водій повинен пам'ятати, що не можна після запуску холодної машини відразу ж користуватися склопідйомниками, через те, що їх механізм може ненароком пошкодиться.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, без яких речей узимку краще не сідати за кермо автомобіля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини