Головна Новини HI-tech авто Прогнози експертів: ціни на електрокари впадуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогнози експертів: ціни на електрокари впадуть

Tesla і Volkswagen збираються інвестувати 33 млрд євро в продаж електромобілів

3 листопада 2020, 17:40
Поділіться публікацією:

Експерти онлайн видавництва The Guardian повідомляють, що електромобілі через кілька років стануть більш доступними.

Прогнози експертів: ціни на електрокари впадуть

Фото: Пикабу

Повідомляється, що до 2022 року акумулятори для електрокарів будуть коштувати приблизно 100 доларів за кВт год, а то і менше.

Виробники часто намагаються будь-якими способами утримати свої позиції в продажах автомобілів на двигунах внутрішнього згоряння. Але в сучасних реаліях вони все більше збільшують ризик поступитися своїм місцем конкурентам, які розробляють машини нового покоління. Автовиробники Tesla і Volkswagen, наприклад, планують направити 33 млрд євро інвестицій в продаж електромобілів.

За прогнозами аналітиків вже в цьому році на території Європейського Союзу буде придбано мільйон електрокарів і гібридних автомобілів. Очікується, що частка на ринку електромобілів складе 17% вже у 2025 році. До 30-х років вони повинні досягти відмітки у 40% від світових продажів автомобілів.

Попри вищезгадані прогнози деякі виробники не поспішають робити машини більш доступними. Наприклад, в Jaguar Land Rover поки не збираються йти в напрямку зниження цін. Свій єдиний електрокар Jaguar I-Pace, навіть після того, як були застосовані гранти уряду Великобританії, в перерахунку в гривні буде коштувати близько 2,5 млн.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Європі продали електромобілів більше, ніж дизельних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини