Головна Новини HI-tech авто.технології Літаючий автомобіль вперше з'явиться на великій дорозі
commentss НОВИНИ Всі новини

Літаючий автомобіль вперше з'явиться на великій дорозі

Комерційний літаючий автомобіль Liberty був схвалений для використання на дорогах в Європі

30 жовтня 2020, 13:48
Поділіться публікацією:

PAL-V, голландська компанія, оголосила, що перший у світі комерційний літаючий автомобіль Liberty був схвалений для використання на дорогах в Європі. Це наближає світ до того моменту, коли ми побачимо літаючу машину на звичайних дорогах. Про це повідомляє Auto.

Літаючий автомобіль вперше з'явиться на великій дорозі

Літаючий автомобіль з"явився на дорозі

PAL-V Liberty недавно пройшов суворі європейські вступні випробування на дорогах, і тепер його можна використовувати на вулицях з офіційним номерним знаком. Це відбулося після суворої та великої програми випробувань водіння, що проводиться на випробувальних треках з лютого 2020 року. Тести включали маневри на високій швидкості, випробування гальм і рівня шуму. В режимі руху автомобіль розвиває максимальну швидкість 160 км / год, може розганятися з нуля до 100 км менше ніж за дев'ять секунд і має заявлену дальність польоту 1315 кілометрів.

"Ми багато років співпрацюємо з дорожньою владою, щоб досягти цієї віхи. Секрет успішного створення літаючих автомобілів полягає в тому, щоб забезпечити відповідність конструкції як повітряним, так і дорожнім правилам", — говорить технічний директор PAL-V Майк Стекеленбург.

Ціна на комерційний літаючий автомобіль Liberty починається з цінника початкового рівня в 399 000 доларів без податків. Випробувальний прототип автомобіля був запущений і експлуатувався у 2012 році, перш ніж компанія почала працювати над дизайном свого комерційного продукту. З 2015 року він також проходить авіаційну сертифікацію в EASA (Європейське агентство з авіаційної безпеки) і завершення очікується лише у 2022 році. Таким чином, поставки продукту почнуться тільки після цього.

Як повідомляло видання "Коментарі", перший літаючий автомобіль апробували в Туреччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини