Головна Новини HI-tech авто.технології Автопілот перейде на якісно новий рівень: Velodyne представила унікальну технологію
commentss НОВИНИ Всі новини

Автопілот перейде на якісно новий рівень: Velodyne представила унікальну технологію

Нову технологію можна буде використовувати не тільки в автомобілях

14 листопада 2020, 13:23
Поділіться публікацією:

Velodyne Lidar анонсувала модуль Velarray H800, компактний твердотільний лідар, призначений для використання в Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) і системах автопілота.

Автопілот перейде на якісно новий рівень: Velodyne представила унікальну технологію

ФОТО: Ptolemus

Розробник називає новинку проривним продуктом. При серійному виробництві лідар буде коштувати менше 500 доларів, що означає, що його можна використовувати в автомобілях масового споживання.

Модуль побудований на власній архітектурі MLA (Micro-Lidar Array). Завдяки невеликим розмірам лідар може розташовуватися за лобовим склом автомобіля. Можлива також установка зовні машини, наприклад, в районі решітки радіатора.

Velarray H800 забезпечує поле огляду 120 градусів по горизонталі і 16 градусів по вертикалі. Можливе отримання інформації про навколишні предмети на відстані від 0,1 до 200 м.

Новинку можна використовувати як в складі систем екстреного гальмування і утримання автомобіля в смузі руху, так і в складі повноцінної системи автопілота максимального рівня (рівень 5).

Крім автомобільного сектора, Velarray H800 названі і в інших сферах застосування: це робототехніка, інноваційні платформи "розумного" міста, промислові системи і так далі.

Як повідомляло видання "Коментарі", в США розслідують смертельне ДТП за участю автопілота Tesla.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини