Головна Новини HI-tech авто Автомобілі Tesla почали гальмувати поблизу вантажівок: водії масово скаржаться
commentss НОВИНИ Всі новини

Автомобілі Tesla почали гальмувати поблизу вантажівок: водії масово скаржаться

Власники Tesla знайшли в автомобілі серйозну проблему і почали масово скаржитись

7 лютого 2022, 18:38
Поділіться публікацією:

Власники автомобілів Tesla почали масово скаржитись на неочікуване гальмування автівок під час руху, коли поруч проїжджають вантажівки.  Це відбувається через спрацювання системи попередження про попереднє зіткнення та автоматичне екстрене гальмування під час використання  функцій "Tesla Autopilot" або ж "круїз-контроль". Про це пише видання The Washington Post, передає портал "Коментарі".

Автомобілі Tesla почали  гальмувати поблизу вантажівок: водії масово скаржаться

Фантомне гальмування Tesla. Фото з відкритих джерел

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху оприлюднила скарги водіїв Tesla на неочікувані рішення системи. За словами одного з водіїв, його авто під час руху зупинилося на великій швидкості у відповідь на рух вантажівки. Час появи скарг збігається з тим періодом, коли компанія припинила використовувати радарні датчики на додаток до комплексу камер, які аналізують оточення. Водії та експерти переконані, що система почала працювати нестабільно саме після цього рішення Tesla.

"Явище, відоме як "фантомне гальмування", було постійною проблемою для водіїв автомобілів Tesla. Повідомлення власників про фантомне гальмування в NHTSA (Національна адміністрація безпеки дорожнього руху) зросли до 107 скарг за останні три місяці, у порівнянні з лише 34 скаргами за попередні 22 місяці", пишуть у виданні.
Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що паризька компанія таксі призупинила використання автомобілів Tesla через смертельну аварію. Заступник генерального директора компанії таксі "G7" Ян Рікордел сказав, що аварія сталася, коли водій таксі, який не працював, відвозив свою сім'ю до ресторану. За словами Рікорделя, водій спробував загальмувати, але автомобіль прискорився. Джерело в поліції повідомило Reuters, що автомобіль, який зупинився на червоний сигнал світлофора, раптово помчав вперед, збив, потягнувши за собою велосипедиста, який згодом помер. Водій намагався зупинити транспортний засіб, наїхавши на навколишні перешкоди, включно з сміттєвими баками, завдавши ще більше пошкоджень. 

Тим часом Tesla відкликає понад 475 000 своїх електромобілів Model 3 і Model S, щоб вирішити проблеми з камерою заднього огляду та багажником, які підвищують ризик аварії, повідомив регулятор безпеки дорожнього руху США. 






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини