Головна Новини HI-tech інтернет YouTube заблокував гімн Росії, назвавши "сумнівним контентом"
commentss НОВИНИ Всі новини

YouTube заблокував гімн Росії, назвавши "сумнівним контентом"

Роскомнадзор назвав дії YouTube відвертим хамством

29 січня 2021, 16:45 comments1911
Поділіться публікацією:

YouTube обмежив доступ до відео, у яких міститься російський гімн, також хостинг заблокував можливість розміщувати матеріали, де виконують гімн. Він позначає їх "сумнівний контент", повідомляє УНІАН з посилання на заяву Роскомнагляду.

YouTube заблокував гімн Росії, назвавши "сумнівним контентом"

YouTube заблокував гімн России. Фото: з відкритих джерел

Згідно інформації у YouTube, права на російський гімн належать BMI – Broadcast Music, Inc.

"Ви знали, що не можете співати гімн Росії на YouTube, оскільки правами на нього володіє дехто BMI – Broadcast Music, Inc. Оці хлопці володіють правами на гімн", — написав блогер Юрій Хованський.
Роскомнагляд надіслав до Google скаргу із вимогою зняти ці обмеження. У заяві йдеться про те, що гімн є одним з державних символів Росії, і норми авторського права на нього не поширюються. Також російський регулятор закликав влогерів, які мають канали на YouTube, бути обачними і розглянути у якості альтернативи вітчизняні ресурси.

"Блокування платформою YouTube гімну Росії є неприкритим і недопустимим хамством відносно усіх громадян нашої країни", — йдеться у заяві.

У російському сегменті Telegram ці новини викликали хвилю обурення щодо YouTube, там стверджують, що приватизація російських композицій відбувається вже десь півроку, так, наприклад, права на російські пісні "День перемоги" та "Священа війна" належать американському лейблу The Orchard Music.

Російські юристи радять керівництву держави звернутися з позовом в американські суди і оскаржити право власності компанії BMI – Broadcast Music, Inc. на російський гімн.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що YouTube заблокував акаунт Дубінського і пояснив, чому не збирається знімати блокування з акаунту Дональда Трампа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ник

29 січня 2021, 21:12

прелестно.. так должно бить всегда...нету такой страни ткак расея. есть просто скотобаза.


Новини