Головна Новини HI-tech інтернет Як померла Свинка Пеппа: що українці найчастіше гуглили в 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Як померла Свинка Пеппа: що українці найчастіше гуглили в 2020 році

Представники Google розповіли, чим у 2020 році найбільше цікавилися українці

8 грудня 2020, 14:42
Поділіться публікацією:

У 2020 році українські користувачі пошукової системи Google шукали інформацію про коронавірус, моніторили президентські вибори у США та освоювали програму Zoom. Про найпопулярніші цьогорічні гугл-запити розповіли під час презентації Google Україна.

Як померла Свинка Пеппа: що українці найчастіше гуглили в 2020 році

Фото: allconnect.com

Очікувано, найпопулярнішою темою для пошуку серед українців став коронавірус. Користувачі цікавилися симптомами хвороби, а також грипу, антисептиками для рук, захисними масками, антитілами тощо. Найбільшу зацікавленість цією тематикою  земляки проявили у квітні.

Як померла Свинка Пеппа: що українці найчастіше гуглили в 2020 році - фото 2

Крім того, до десятки найпопулярніших запитів також увійшли: "коронавірус рекомендації", "вибори у США", "Google Classroom", "На урок", "Холостячка", "Свята 2020", "Карантин в Україні", "Zoom".

Також українці шукали:

що таке: пандемія, коронавірус, локдаун, дефолт, карантин вихідного дня, надзвичайний стан;

як: пошити маску, зробити антисептик, лікувати коронавірус, одружитися, повернути нюх, зробити все добре та як померла Свинка Пеппа;

чому: горить Австралія, зростає долар, не можна дарувати годинник, звільнили ексочільника Офісу президента України Андрія Богдана тощо.

"Персоною року" оголошено російського опозиціонера Олексія Навального. До трійки "найпопулярніших" облич Google у 2020-у також увійшли новообраний президент Штатів Джо Байден та самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. З вітчизняних імен до десятки найбільш "загуглених" осіб потрапив міський голова Харкова Геннадій Кернес.

Російський актор Борис Клюєв став для українських користувачів "Втратою року". До того ж в пошуковій стрічці часто траплялися запити щодо інших померлих знаменитостей: баскетболіста Кобі Браянта, футболіста Дієго Марадони, актора Чедвіка Боузмана, загиблого від рук американських поліцейських афроамериканця Джорджа Флойда та інших. "Фільм року", за версією українських гугл-запитів, — "Зараження", "Серіал року" — "Паперовий будинок", "Книга року" — "Маленькі жінки" Луїзи Мей Олкотт.

Найпопулярнішим "загугленим" товаром виявилася звичайна медична маска.

Нагадаємо, що у 2019 році, за інформацією Goggle Trends, найбільше українці цікавилися восьмим сезоном серіалу "Гра престолів". "Персоною року" тоді став президент Володимир Зеленський, "Втратою" — російська співачка Юлія Началова, а найпопулярнішим товаром виявився iPhone 11.

Раніше "Коментарі" повідомляли про оприлюднений Google рейтинг найпопулярніших серед українців кліпів на Youtube у 2020 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини