Головна Новини HI-tech інтернет Визначено найбільш україномовну соцмережу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Визначено найбільш україномовну соцмережу в Україні

Найбільш україномовною соцмережею виявився Instagram

25 липня 2022, 15:53
Поділіться публікацією:

За мовою постів приватних облікових записів та за мовою облікових записів, які належать приватним компаніям найбільш україномовною соцмережею визнано Instagram. На другому місці опинився Facebook. Замкнув першу трійку Twitter. Як повідомляє портал "Коментарі", такі показники у себе в соцмережі опублікував головний редактор телеканалу "Україна", заслужений журналіст з 2008 року, провідний медіа-тренер Юрій Сугак.

Визначено найбільш україномовну соцмережу в Україні

Соцмережі. Фото з відкритих джерел

Так, що стосується Instagram, то загалом 71,5% постів тут українською мовою, а 28,5% російською мовою. По Facebook показники такі: 66,8% посад на українській мові, 33,2% на російській мові. У Twitter показники дуже подібні до тих, що має Facebook. Українською мовою 66,3% постів, російською – 33,7% постів.

Ну, крім трійки україномовних соцмереж є також четвірка російськомовних соцмереж. Це Tiktok, який підкорює терени України. Тут лише 33,8% постів українською мовою, решта 66,2% постів російською мовою.

Популярний в Україні Youtube також у переважній більшості російськомовний. 95,1% контенту російською мовою та лише 4,9: — українською.

Є й дві соцмережі, які заборонені в Україні. Це Вконтакте, де 97,3% постою та інформації російською мовою і лише 2,7% українською. І однокласники, де 97,4% контенту російською мовою та лише 2,6% – українською.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому визволення Херсонщини виб'є один із базових козирів РФ – коли розпочнеться активна фаза.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пішов 6 місяць повномасштабної війни: чи є шанс на її закінчення до кінця року – чого чекати на фронті.

Визначено найбільш україномовну соцмережу в Україні - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини