Головна Новини HI-tech інтернет Відомий месенджер звинуватили у піратстві
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий месенджер звинуватили у піратстві

Спеціалісти стверджують, що платформа не дотримується авторських прав

16 грудня 2020, 15:58
Поділіться публікацією:

Єврокомісія назвала відомий месенджер Telegram однією із програм, що поширює піратський контент. Про це йдеться у відповідному документі на сайті комісії.

Відомий месенджер звинуватили у піратстві

Telegram звинувачують у порушенні авторських прав. Фото: A.Shcherbak

Головною проблемою Telegram спеціалісти назвали відсутність контролю за контентом, що публікується у публічних каналах. У Єврокомісії стверджують, що на платформі не дотримуються норм авторського права.

"Користувачі […] поширюють повідомлення несанкціонованого змісту для завантаження або потокового передавання, включаючи музику, книги, новини, публікації, фільми та телевізійні програми для просування неліцензійних послуг IPTV", — зазначається у документі.

Також на платформу нарікають через те, що її користувачі вільно діляться посиланнями на інші веб-ресурси, які також займаються розповсюдженням піратського контенту. Окремо згадують навіть ринки з продажу контрафакту і товарів фармацевтичної групи.

Разом із Telegram до списку "піратських" програм потрапили заборонена в Україні російська соцмережа VK.com (Vkontakte), ресурси для вільного перегляду фільмів та серіалів Rezka.ag і Seasonvar.ru, а також веб-сайт Rutracker.org, де доступне скачування різних програм тощо. Під наглядом Єврокомісії також опинилася низка інших платформ, що зареєстровані в Росії, Данії, Алжирі та інших країн.

Варто зазначити, що ніяких санкцій до компаній, що потрапили до "воч-листа" Єврокомісії, не застосовуватимуть. Вважається, що це — таке собі попередження, після якого адміністрація ресурсів має вжити відповідних заходів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Одесі зловмисники збували наркотики через Telegram-канал.

Також на порталі можна дізнатися, як не стати жертвою нового шахрайства у популярному месенджері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини