Головна Новини HI-tech інтернет Відома соцмережа заблокувала у пошуку слово Ukraine: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома соцмережа заблокувала у пошуку слово Ukraine: причини

У соцмережах уже масово звертаються до офіційних представництв Pinterest із вимогою пояснити, у чому справа

2 лютого 2021, 14:27 comments3240
Поділіться публікацією:

Відомий американський фотосервіс Pinterest заблокував у пошуку слова Ukraine і Ukrainian. На подібну несправедливість звернув увагу користувач Twitter Андрій Балан.

Відома соцмережа заблокувала у пошуку слово Ukraine: причини

У соцмережі Pinterest зараз неможливо знайти публікації з хештегом #Ukraine. Фото: PR-CY

Кореспонденти "Коментарів" вирішили перевірити інформацію на достовірність. І пан Балан виявився правий: соцмережа не показує жодних результатів, якщо у пошуковому рядку вбити слова Ukraine чи Ukrainian. Водночас система видає повідомлення про те, що публікації з такими хештегами нібито порушують користувацькі правила спільноти.

Відома соцмережа заблокувала у пошуку слово Ukraine: причини - фото 2
Відома соцмережа заблокувала у пошуку слово Ukraine: причини - фото 3

Цікаво, що хештег #Україна в Pinterest досі працює. Утім, для значної частки іноземних користувачів будь-яка інформація про нашу державу віднині є, вочевидь, недоступною. 

У своїй публікації Андрій Балан уже запропонував вивести в тренди Twitter хештег #PinterestSaveUkraine. І хоча форма звернення користувача соцмережі до адміністрації офіційної сторінки представництва Pinterest дещо далека від ідеалу культурності, він закликає інших українських тві-юзерів звернутися до соцмережі за поясненнями.

Відома соцмережа заблокувала у пошуку слово Ukraine: причини - фото 4

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що соціальні мережі Facebook та Twitter заблокували акаунти Євгена Пригожина. Його називають засновником кремлівської "фабрики тролів". До бану адміністрація вдалася через некоректні висловлювання Пригожина про трансгендерів, яким дозволили повернутися до військової служби в США.

Також на порталі можна дізнатися, з яких причин на території Російської Федерації хочуть заблокувати роботу Youtube, Twitter і Facebook. Слід зазначити, що у Держдумі навіть внесли на розгляд депутатів відповідний законопроєкт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини