Головна Новини HI-tech інтернет "Ви можете працювати тут, якщо гратимете за нашими правилами": Індія оголосила війну соцмережам
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ви можете працювати тут, якщо гратимете за нашими правилами": Індія оголосила війну соцмережам

Twitter відмовився виконувати розпорядження уряду про блокування більше тисячі акаунтів, через що індійське керівництво поставило ультиматум американським соцмережам

11 лютого 2021, 23:13
Поділіться публікацією:

В Індії вибухнув скандал між Урядом та Twitter. Соціальна мережа відмовилася блокувати акаунти та записи деяких користувачів на вимогу влади, через що індійське керівництво поставило жорсткий ультиматум усім американським соцмережам, повідомляє Reuters.

"Ви можете працювати тут, якщо гратимете за нашими правилами": Індія оголосила війну соцмережам

Індія оголосила війну соцмережам. Фото: відкриті джерела

Міністр інформаційних технологій Раві Шанкар Прасад, виступаючи з трибуни парламенту заявив на адресу Twitter, Facebook, LinkedIn, WhatsApp, що вони працюватимуть в Індії лише за умови дотримання індійських правил гри.

"Ви маєте дотримуватися конституії Індії, та наших законів", — наголосив міністр.

Напередодні Twitter відмовився виконувати доручення Уряду Індії про видалення 1100 акаунтів та записів. Керівництво країни стверджує, що вони поширювали дезінформацію про те, що у країні фермери протестують проти сільськогосподарської реформи.

У переліку опинився також і акаунт одного з членів верхньої палати парламенту Індії через те, що він почав запустив хештег "Прем'єр-міністр Моді планує геноцид фермерів" (ModiPlanningFarmerGenocide).

"Цей хештег був створений, аби підігрівати пристрасті, ненависть і абсолютно не відповідає дійсності", — повідомили у міністерстві інформаційних технологій.

Twitter пояснив свою відмову виконувати запит індійського Уряду тим, що вважає, що ці вимоги не відповідать законам Індії. Тому деякі акаунти соцмережа заблокувала лише частково, зробивши їх недоступними лише на території Індії.

Такі дії викликали обурення у міністерстві інформаційних технологій і більшість політиків закликало населення масово переходити на місцевий аналог Twitter — соціальну мережу Koo.

Після цього інциденту Twitter поступився принципами та виконав вимогу керівництва країни, заблокувавши усі акаунти з переліку. Коментувати свої дії представники соціальної мережі відмовилися.

Нагадаємо, сьогодні у Twitter отримали верифікацію управління російського МВС, які розташовані в Криму та Севастополі. "Коментарі" повідомляли, що соціальна мережа також ніяк не прокоментувала свої дії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини