Головна Новини HI-tech інтернет Українців попередили про розсилку фейкових листів: як вберегтися від кібератаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців попередили про розсилку фейкових листів: як вберегтися від кібератаки

У мережі поширюють фейкові листи з інструкціями щодо підвищення рівня інформаційної безпеки

11 березня 2022, 17:35
Поділіться публікацією:

Громадяни нашої країни вже  отримують фейкові листи, які надсилають нібито українські державні органи  з інструкціями про підвищення рівня інформаційної безпеки. Про це інформують на Телеграмі Держспецзв’язку.

Українців попередили про розсилку фейкових листів: як вберегтися від кібератаки

Українців закликають бути пильними (фото з відкритих джерел)

В оприлюдненому повідомленні зазначають, що в змісті такого послання є посилання на веб-сайт "hxxps://forkscenter[.]fr/". Саме з цього сайту пропонують завантажити "критичні оновлення" у вигляді файлу "BitdefenderWindowsUpdatePackage.exe" розміром близько 60МБ.

Разом з тим, цей файл запускає завантажувач "alt.exe", що встановить  ще кілька файлів.

Автори цього повідомлення попереджають, що запуск завантаженого файла "one.exe"  може призвести до ураження вашого комп'ютера шкідливою програмою Cobalt Strike Beacon.

"Якщо ви отримували або відкривали зазначений лист негайно повідомте на пошту [email protected]", — говориться в інформації.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що "Укренерго" спростовує фейки, що поширюються в соцмережах. В соціальних мережах поширюються фейкові повідомлення серед громадян про те, що українці мають о 23:30 вимикати електроприлади в помешканнях для начебто для підключення енергомережі до європейської. Така інформація не достовірна. Заклики про вимкнення електричних приладів поширюються з метою дезінформації  та для удару по українській енергосистемі. Також на сторінці повідомляють, що НЕК "Укренерго" у повному обсязі провело заходи, передбачені на 24 лютого програмою випробувань роботи енергосистеми України в ізольованому режимі, що проходять в рамках підготовки до синхронізації з ENTSO-E.  В енергосистемі працює 13 з 15 енергоблоків АЕС, через відсутність палива не працюють три енергоблоки ТЕЦ і два ТЕС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини