Головна Новини HI-tech інтернет Українці отримали безлімітний інтернет в Антарктиді: подробиці (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці отримали безлімітний інтернет в Антарктиді: подробиці (ФОТО)

Спеціальне обладнання для доступу до Мережі в Антарктиці обійшлося в 30 тисяч доларів

9 квітня 2021, 17:47
Поділіться публікацією:

Українські полярники, котрі працюють у далекій і морозній Антарктиді, стали трохи ближче до Батьківщини. За інформацією Національного антарктичного наукового центру, вітчизняна станція "Академік Вернадський" отримала доступ до безлімітного інтернет-з'єднання.

Українці отримали безлімітний інтернет в Антарктиді: подробиці (ФОТО)

Українці на станції в Антарктиді, 9 квітня 2021. Фото: В’ячеслав Марченко

Як повідомляють в НАНЦ, отримання подібного обладнання стало можливим завдяки допомозі українських ІТ-розробників із компанії MacPaw. Придбаний за 30 тисяч доларів комплекс довгий час добирався до кінцевого пункту призначення. Шлях до Антарктиди ускладнювала не тільки географічна відстань, але і різні митні вимоги, нині посилені через коронавірусний карантин.

За словами керівника НАНЦ Євгена Дикого, подібна підтримка українських полярників, які працюють в Антарктиді і займаються науковими дослідженнями в різних сферах, вельми своєчасна.

Варто зауважити, що раніше українці мали доволі обмежений доступ до Мережі. Місячна кількість трафіку на всю команду становила лише 30 гігабайт. Для порівняння — деякі мобільні оператори надають українцям стартові пакети з такою кількістю інтернету на місяць (а окремі пропонують і безліміт).

В цілому ж новеньке обладнання дозволило не тільки збільшити "обсяг" доступного інтернету, але і його швидкість. Тепер українці-полярники зможуть передавати наукові дані і просто спілкуватися з близькими на швидкості 4 мегабайти в секунду. Також на станції пообіцяли надавати більше цікавих відео про саму Антарктиду і життя тут, аби українці могли з ними ознайомитися.

До слова, три роки тому ситуація з мережевими з'єднаннями на "Академіку Вернадському" була ще гіршою. Тоді вчені мали дуже обмежені можливості навіть для зв'язку із родичами — текстовими повідомленнями дозволялося обмінюватися не частіше, ніж раз на тиждень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як виглядає величезний айсберг, який відділився в кінці зими від шельфового льодовика Бранта в Антарктиді. У матеріалі ви знайдете фото величезної тріщини крупним планом.

Також на порталі ми розповідали, яких незвичайних істот, що живуть в Антарктиді, недавно вдалося сфотографувати вченим-полярникам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини