Головна Новини HI-tech інтернет У яких випадках військові та держслужбовці можуть використовувати Telegram
commentss НОВИНИ Всі новини

У яких випадках військові та держслужбовці можуть використовувати Telegram

Коли військові та держслужбовці можуть використовувати частково заборонений месенджер Telegram.

сьогодні, 14:26
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Національний координаційний центр кібербезпеки прийняв рішення заборонити використання месенджера Telegram для військових та держслужбовців. Керівник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко пояснив, які випадки не стосуються заборони Telegram.

У яких випадках військові та держслужбовці можуть використовувати Telegram

Заборона на Telegram в Україні. Фото з відкритих джерел

Як пояснює офіцер Андрій Коваленко, заборона стосується лише використання службових пристроїв, а не для самих військових чи держслужбовців. Смартфони, як персональні пристрої, не підлягають забороні. 

"Мова йде про службові пристрої. Якщо простими словами, державні службовці, військові, співробітники критичної інфраструктури не мають використовувати Telegram на службових комп‘ютерах", — вказує Коваленко.

Керівник Центру протидії дезінформації наголошує, що рішення стосується лише переписки і пересилання документів через месенджер. Крім того, воно не забороняє ведення офіційних сторінок у Telegram.

"Це рішення не забороняє державним органам, військовим формуванням і тд. вести офіційні сторінки в Телеграм. Воно цього не стосується. Бо вже бачу, що це питання не пояснили, а варто було і буде плутанина", — додав Коваленко.

Керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що у російських спецслужб є доступ до особистого листування користувачів Telegram, навіть тих повідомлень, які були видалені. За його словами, "Telegram – це питання не свободи слова, це питання національної безпеки".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що думають українці про заборону Telegram.

Також "Коментарі" писали про популярні месенджери, які можуть стати альтернативою у використанні месенджера Telegram.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини