Головна Новини HI-tech інтернет У Комітеті з питань свободи слова назвали причину блокування чат-ботів у Telegram
commentss НОВИНИ Всі новини

У Комітеті з питань свободи слова назвали причину блокування чат-ботів у Telegram

Несподіване блокування ботів, якими користувались українська влада та спецслужби, могло бути спровоковане ФСБ.

29 квітня 2024, 09:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Головне управління розвідки України (ГУР) заявило, що керівництво месенджера Telegram заблокувало низку офіційних чат-ботів, якими користуються українські служби, зокрема і розвідка. Голова комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що таким чином ФСБ тисне на керівництво Telegram.

У Комітеті з питань свободи слова назвали причину блокування чат-ботів у Telegram

Чому Telegram заблокував чат-боти. Фото з відкритих джерел

Ярослав Юрчишин вважає, що несподіване блокування ботів, які використовували українські урядові організації, зокрема спецслужби, пов'язане з діями ФСБ. За його словами, Україна змогла знайти способи блокувати російську пропаганду в Telegram, тому російські спецслужби почали тиснути на керівництво месенджера.

"Українській владі, зокрема і через залучення платформи Apple, вдалося знайти рішення щодо блокування російської пропаганди в ТГ. Звісно, це не сподобалося ФСБ і вони нагнули Дурова заблокувати те, що пов'язане з Україною. Перш за все з військовими діями. Логічно очікуючи, що частина суспільства сприйме це не як атаку з боку російських спецслужб, а за принципом "не варто було критикувати". Дуже легко прораховується", — написав у Facebook Ярослав Юрчишин.

Нагадаємо, що в ГУР офіційно повідомили, що "Telegram необґрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України". У Головному управління розвідки вказують, що це відбулось "всупереч правилам і публічним заявам" керівництва месенджера.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник ГУР Кирило Буданов розкритикував роботу Telegram. За його словами, месенджер несе загрозу національній безпеці.

Також "Коментарі" писали, що компанія Apple звернулась до власника Telegram Павла Дурова щодо внесення змін у роботу месенджера, зокрема блокування російських пропагандистських каналів для власників українських SIM-карт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини