Головна Новини HI-tech інтернет У Фінляндії встановили новий рекорд швидкості 5G
commentss НОВИНИ Всі новини

У Фінляндії встановили новий рекорд швидкості 5G

Рекордна швидкість буде підтримувати ряд нових сервісів, в тому числі критично важливі програми або додатки VR і AR

19 листопада 2020, 16:17
Поділіться публікацією:

Найвища у світі швидкість 5G була зафіксована в комерційній мережі в Фінляндії, яка вперше забезпечила швидкість 8 Гбіт/с для одночасного підключення двох пристроїв 5G mmWave. Компанії Nokia, Elisa і Qualcomm Technologies Inc офіційно співпрацювали та заявили, що сервіс, як очікується, буде реалізований у 2021 році. Рекорд був встановлений у флагманському магазині Elisa в Гельсінкі, Фінляндія.

У Фінляндії встановили новий рекорд швидкості 5G

ФОТО: RCR Wireless

Рекордна швидкість буде підтримувати ряд нових сервісів з малою затримкою та високою пропускною здатністю, таких як високошвидкісне завантаження відео, критично важливі програми або програми VR і AR. Наприклад, завантаження відеоконтенту 4K або ігор Triple-A за лічені секунди або включення фіксованого бездротового доступу підвищеної місткості  як альтернативи оптоволоконного широкосмугового зв'язку.

Ця віха була досягнута шляхом використання технології Nokia 5G mmWave і тестових пристроїв для смартфонів Qualcomm Technologies в форм-факторі 5G в комерційній мережі 5G Elisa. Базова станція використовувала дві радіостанції Nokia AirScale, кожна з яких використовувала 800 МГц комерційного спектра міліметрового діапазону 5G на частоті 26 ГГц. Вони забезпечували можливість підключення до двох тестових пристроїв з форм-фактором 5G, оснащеним модемом-RF-системою Qualcomm Snapdragon ™ X55 5G з антенними модулями Qualcomm QTM525 mmWave другого покоління, при цьому кожен пристрій досяг пікової швидкості 4 Гбіт / с від базової станції.

Як повідомляло видання "Коментарі", Канада хоче заборонити 5G Huawei.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини