Головна Новини HI-tech інтернет Стало відомо, в якій соцмережі найчастіше "зависають" українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в якій соцмережі найчастіше "зависають" українці

Instagram вперше випередив Facebook за кількістю користувачів в Україні

20 січня 2022, 12:25
Поділіться публікацією:

На початку 2022 року вперше в історії існування соцмереж в Україні стало відомо, що українців тепер більше у Instagram, аніж у Facebook. Раніше все було навпаки і довго маркетологи не вірили, що терези переважать в бік Instagram. Проте це сталось. Дані дослідження оприлюднило видання AIN.UA, передає портал "Коментарі".

Стало відомо, в якій соцмережі найчастіше "зависають" українці

Найпопулярніша соцмережа в Україні. Фото з відкритих джерел

Дослідження провела  комунікаційна агенція Plusone і визначила, що в січні 2022 року у мережі Instagram стало 17,3 мільйони користувачів. А у Facebook  — 16,8 мільйонів. За пів року аудиторія  Instagram виросла на 800 тисяч нових підписників. 

Як показало дослідження, найбільше користувачів зареєструвались у Instagram у великих обласних центрах. Найбільше  — киян та львів’ян. Також чимало нових користувачів прибуло з Івано-Франківська та Запоріжжя. А от Facebook залучав нових користувачів зовсім у інших куточках України. Так, до прикладу, у Одесі та Сумах. Дослідження ще раз довело, що Facebook лишається популярним серед середньої та старшої вікової аудиторії, але тепер цей сегмент захоплює  і Instagram. 

"Іnstagram випереджає Facebook за динамікою приросту аудиторії у більшості вікових груп. Facebook має кращі показники лише серед старшої аудиторії. Популярність Facebook знизилась у всіх вікових групах і не перевищує 15%", — йдеться у дослідженні.

Також, цікавим фактом є те, що в Instagram почали більше реєструватись саме чоловіки, бо раніше там переважала жіноча аудиторія. 

Що стосується інших соцмереж, то у людей віком 18-24 роки фаворитом є TikTok. Загалом в ньому "зависає" понад 12 мільйонів українців. 

І найбільше українці полюбляють -  YouTube, повнолітня аудиторія якого на сьогодні складає 23,5 мільйони акаунтів. 

Читайте також: У Пакистані жінку засудили до смертної кари через повідомлення у WhatsApp і Facebook



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Кукурузный Бицкит

20 січня 2022, 12:45

Инстаграм популярен у мужиков потому, что там много эротики. Можно вечно смотреть на три вещи - огонь, воду и сочные шары и булки отвязных девочек из инсты.


Новини