Головна Новини HI-tech інтернет Скільки в Україні ЗМІ: в якому місті найбільша кількість
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки в Україні ЗМІ: в якому місті найбільша кількість

Яка кількість в Україні зареєстрованих медіа: від радіо та телемовлення до друкованих видань та онлайн-медіа.

30 жовтня 2023, 12:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Україні існує чотири основні види медіа в залежності від типу мовлення: онлайн-медіа, радіомовлення, телевізійне мовлення та друковані медіа. Портал "Коментарі" з’ясував, яка загальна кількість в Україні зареєстрованих медіа різних типів.

Скільки в Україні ЗМІ: в якому місті найбільша кількість

Яка кількість в Україні зареєстрованих ЗМІ. Фото з відкритих джерел

Згідно з відповіддю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на запит порталу "Коментарі" в Україні зареєстровано 1479 різних медіа. Найбільша кількість серед теле- та радіомовлення – 522 та 520 відповідно. Найменше реєстрацій у категорії онлайн-медіа – 93.

Онлайн-медіа

В Україні зареєстровано 93 онлайн-медіа. Найбільшу кількість онлайн-медіа зареєстровано в Києві – 31, а також у Сумській області – 12. За даними Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій, Закарпатській, Луганській, Тернопільській, Чернівецький та Криму не зареєстровано жодного онлайн-медіа.

Друковані медіа

В Україні зареєстровано 344 друковані медіа. Найбільша кількість реєстрацій у Києві – 101, Харківській області – 43 та Львівській області — 27. Найменше у Херсонській, Тернопільській, Луганській та Закарпатській — по одному друкованому медіа. В Криму відсутні друковані медіа, які зареєстровані в Україні.

Радіомовлення (лінійний аудіальний медіа-сервіс)

За даними Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Україні 520 зареєстрованих радіомовників. Майже третина з них зареєстрована у Києві – 155. На другому місці Львівська область – 66, а трійку лідерів замикає Миколаївська – 25. Найменше у Криму – 4.

Телевізійне мовлення (Аудіовізуальні лінійні медіа)

Телевізійне мовлення – це найбільша група зареєстрованих медіа в Україні — 522 реєстрації. Майже половина з усіх телемедіа знаходиться у Києві – 214. Після Києва йде Одеська область – 57 та Київська область – 27. Найменше реєстрацій телевізійних мовників у Вінницькій та Луганській областях – по 3 телемедіа. 

Зауважимо, що реєстрація суб’єктів у сфері медіа здійснюється на підставі вимог Закону України "Про медіа", які буди затверджені рішенням Національної ради від 18.05.2023 № 352. Таким чином обов’язковій реєстрації підлягають: провайдери аудіовізуальних сервісів; провайдери платформ спільного доступу до відео; теле- та радіомедіа. Однак друковані та онлайн-медіа реєструються добровільно. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, з яких медіа українці найчастіше отримують інформацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини