Головна Новини HI-tech інтернет Штучний інтелект допоможе боротися з булінгом
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект допоможе боротися з булінгом

Самогубство Хани Кімура призвело до створення нової стратегії по боротьбі з мовою ненависті в соцмережах

23 грудня 2020, 11:42
Поділіться публікацією:

Компанія Yahoo Japan заявила в середу, що видалить ненависні і наклепницькі коментарі з усіх своїх онлайн-сайтів з використанням штучного інтелекту, активізуючи зусилля по боротьбі з кіберзалякуванням після самогубства зірки реаліті-шоу.

Штучний інтелект допоможе боротися з булінгом

ФОТО: The Japan Times

Оператор онлайн-сервісів Yahoo підсилює моніторинг постів, що містять ненависть, після смерті на початку цього року Хани Кімура, учасниці популярного реаліті-шоу "Terrace House", яка стала об'єктом знущань в соціальних мережах.

Yahoo Japan опублікує список висловів, які можуть бути сприйняті як шкідливі, і уточнить критерії для видалення. Повідомлення, визнані ШІ шкідливими, будуть автоматично видалені. Навіть якщо користувач, про якого відомо, що він опублікував неприйнятні повідомлення, отримає інший ідентифікатор, Yahoo Japan заблокує його.

Щоб забезпечити свободу вираження думок, Yahoo Japan приймає запити і скарги від користувачів, чиї повідомлення були видалені. Компанія буде публікувати детальну інформацію, включаючи кількість видалених повідомлень, а також внутрішні системи і правила, які стосуються видалення, шляхом регулярного випуску звітів.

Yahoo Japan представила заходи після отримання набору рекомендацій від групи експертів, які обговорювали способи боротьби з наклепницькими публікаціями в інтернеті.

Смерть Кімури, 22-річної професійної борчині, в травні потрясла країну. Поліція повідомляє, що вона отримала близько 300 повідомлень з погрозами і насмішками від приблизно 200 акаунтів, і вважає, що саме ці повідомлення спонукали її накласти на себе руки. Минулого тижня чоловік 20-ти років з префектури Осака був викликаний в прокуратуру за розміщення в соціальних мережах агресивних повідомлень проти Кімури.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект показав свою надійність в якості другого пілота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини