Головна Новини HI-tech інтернет Шахраї блокують Instagram-акаунти за гроші: у чому суть схеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї блокують Instagram-акаунти за гроші: у чому суть схеми

Додатком Instagram зараз користуються 15 млн українців, але теоретично така проблема може торкнутися будь-якого

16 серпня 2021, 14:13
Поділіться публікацією:

В одній з найбільш популярних соціальних мереж Instagram все більш популярним стають послуги з блокування акаунтів, на чому аферисти можуть заробити від 5 до 60 євро. Своєю чергою активно почали працювати сервіси, які надають протилежні послуги — платно розблоковують акаунти. Про це пише OBOZREVATEL з посиланням на UBR.ua.

Шахраї блокують Instagram-акаунти за гроші: у чому суть схеми

Instagram - фото з відкритих джерел

У виданні зазначають, що блокувальники акаунтів зловживають політикою Instagram, пов'язаної із забороною видавати себе за іншу особу. Вони також можуть використовувати фейкові скарги на порушення прав інтелектуальної власності.

Фахівці припускають, що між шахраями та подібними сервісами може бути змова. Наприклад, якщо обліковий запис користувача заблоковано, то жертві необхідно буде заплатити за його відновлення.

Телеком-експерт Роман Химич зазначає, що додатком Instagram зараз користуються 15 млн українців, але теоретично така проблема може торкнутися будь-якого. Мережа вже довго бореться з блокуванням акаунтів.

Також аферисти можуть задіяти й інші схеми. Наприклад, зловмисники можуть розблокувати сторінку в соцмережі, але за певну грошову суму.

Раніше видання "Коментарі" писало, що шахрайство, пов'язане з інтернетом або телефонними дзвінками, давно процвітає на території нашої держави. Нечисті на руку люди постійно придумують нові схеми, які дозволяють обдурити занадто довірливих українців. Попередження про новий вид маніпулювання опублікували в київському департаменті Кіберполіції України. За словами голови Управління протидії кіберзлочинам у Києві Івана Тимошенка, шахрайська схема, яка набирає обертів, пов'язана із номерами телефонів українців. За допомогою лише такої інформації аферисти примудряються проводити банківські операції, які відкривають їм доступ до чужих фінансів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини