Головна Новини HI-tech інтернет СБУ накрили міжнародну організацію хакерів: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ накрили міжнародну організацію хакерів: деталі

Зловмисників вдалося знешкодити за співпраці із спецслужбами США та Франції

17 лютого 2021, 17:41
Поділіться публікацією:

У співробітництві з США та Францією СБУ припинила діяльність транснаціонального угрупування хакерів, про що повідомляє прес-служба Служби безпеки.

СБУ накрили міжнародну організацію хакерів: деталі

СБУ знешкодила міжнародних хакерів. Фото: СБУ

Кіберфахівці проводили багаторівневу складну операцію за програмою міжнародної співпраці із відповідними органами Франції та Сполучених Штатів.

За даними СБУ, з осені минулого року угрупування зламало понад 150 різних компаній у США та Європі і завдало збитків щонайменше на 80 млн доларів. Вони використовували програму під назвою Egregor для своїх злочинних дій. Розслідування показало, що хакери виконували великий перелік завдань.

"Вони здійснювали шифрування комп'ютерних мереж іноземних компаній, викрадали персональні дані клієнтів та працівників, викрадали інформацію про фінансові показники та технологічні розробки, блокували роботу вебресурсів", — повідомляє СБУ.

Хакери також виходили на зв'язок із постраждалими компаніями та вимагали від них плату за дешифровку мереж та зберігання у таємниці викрадених даних, в основному розрахунки вони проводили у криптовалюті.

СБУ накрили міжнародну організацію хакерів: деталі - фото 2
СБУ накрили міжнародну організацію хакерів: деталі - фото 3

Комп'ютер, який розповсюджував вірус Egregor, розташовувався на території України разом із інформацією про уражену техніку, мережі та іншими доказами, що вказують на протиправну діяльність.

Зловмисникам повідомлено про підозру за двома статтями: вимагання та несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів. Звинувачення передбачають позбавлення волі від 3 до 7 років.

Раніше СБУ накрили угрупування, яке займалося шахрайством у медичних вузах України. "Коментарі" повідомляли, що зловмисники здавали іспити замість студентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини