Головна Новини HI-tech інтернет Путін знає слабке місце НАТО по якому можна завдати тяжкого удару
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знає слабке місце НАТО по якому можна завдати тяжкого удару

Президент Росії може знищити інтернет мережу в Європі та країнах НАТО.

5 листопада 2022, 17:17 comments1088
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії може завдати хірургічно точний удар, який серйозно нашкодить Європі. Удар по підводних кабелях, що формують інтернет можуть вивести з ладу мобільні телефони, інтернет, електронний банкінг. Експерт Едвард Стрінгер в статті на Financial Times повідомляє, що таких критичних місць 10 в Європі.

Путін знає слабке місце НАТО по якому можна завдати тяжкого удару

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

В середині жовтня Шетландські острови залишились без інтернету, через проблеми з підводними кабелями, які з’єднують острови зі Сполученим Королівством. На островах перестали працювати телефони, комп’ютери та загалом інтернет з’єднання, окрім того, магазини не приймали платіж картками.

Офіційно невідомо, що стало причиною пошкодження кабелів інтернету. Однак у водах поблизу островів було зафіксовано наукове російське судно "Борис Петров", який перебував поблизу розірваного кабелю з невідомою місією.

Едвард Стрінгер зазначає, що наразі 95% інтернет-трафіку проходить через кабелі, що лежать на дні океанів та морів. Через підводні кабелі проходить операцій на суму понад 10 трлн доларів щодня. Загалом існує 10 місць критичних з'єднань кабелів, удар по будь-якій з цих точок буде критичним для технологічного світу сучасної Європи. Окрім того, країни НАТО передають свою інформацію через підводні кабелі, тому це може бути тяжкий удар для альянсу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США відправили найбільший підводний човен до берегів Європи, таким чином натякаючи Путіну про свою присутність.

Також "Коментарі" писали про дані розвідки США, які дізнались, що саме вимагає Іран в замін на зброю для Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини