Головна Новини HI-tech інтернет Правозахисні групи стверджують, що Instagram рекламує дітям наркотики: яка відповідь компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Правозахисні групи стверджують, що Instagram рекламує дітям наркотики: яка відповідь компанії

Для перевірки правозахисна група провела власний експеримент

10 грудня 2021, 18:19
Поділіться публікацією:

Instagram стверджує, що забороняє продаж наркотиків, але облікові записи, що рекламують продаж ксанаксу, екстазі, опіоїдів та інших наркотиків, все ще широко поширені і їх легко знайти на платформі, в тому числі молодим користувачам. Дані були опубліковані правозахисною групою "Проект технічної прозорості" (TTP) у вівторок, 7 грудня. Про це повідомляє CNN.

Правозахисні групи стверджують, що Instagram рекламує дітям наркотики: яка відповідь компанії

Логотип Instagram - фото з відкритих джерел

Оголошення з'явилися напередодні слухань підкомітету Сенату з головою Instagram Адамом Моссері, який збирається свідчити законодавцям про вплив платформи на дітей та підлітків. 

У рамках звіту TTP провела експеримент, у ході якого створила сім облікових записів Instagram, які належали користувачам-підліткам віком від 13 до 17 років. Виявилося, що ці облікові записи легко переходять на сторінки, які відкрито рекламують продаж незаконних або фармацевтичних наркотичних товарів. 

"Інстаграм не тільки дозволив гіпотетичним підліткам легко шукати наркотики з віковими обмеженнями та нелегальні наркотики, але й алгоритми платформи допомогли акаунтам неповнолітніх підключатися безпосередньо до наркодилерів, які продають все, від опіоїдів до наркотиків для вечірок. Результати показують ще один аспект невдач Instagram, коли справа стосується дітей", – йдеться у звіті.

Відповідаючи на повідомлення, Стефані Отвей, прес-секретар Meta, материнської компанії Instagram, повторила CNN Business, що платформа забороняє продаж наркотичних засобів.

"Тільки за останній квартал ми видалили 1,8 мільйона одиниць контенту, пов’язаного з продажем наркотиків, і завдяки нашій вдосконаленій технології виявлення, поширеність такого вмісту становить близько 0,05 відсотка перегляду, або приблизно 5 переглядів на кожні 10 000. Ми продовжимо вдосконалюватись у цій сфері, намагаючись забезпечити безпеку Instagram, особливо для наших наймолодших членів спільноти", – сказав Отвей у заяві. 

TTP не намагався фактично пройти процес закупівлі ліків на платформі, тому не зрозуміло, чи дійсно вони б прибули. Тим не менш, експеримент є ще однією демонстрацією проблем, з якими Instagram, Facebook та інші платформи компанії стикаються у дотриманні власної політики.

Згідно зі звітом TTP, коли один гіпотетичний підліток почав вводити фразу "buyxanax" у рядок пошуку Instagram, платформа почала автоматично заповнювати результати для покупки Xanax. Коли гіпотетичний користувач натиснув на один із запропонованих облікових записів, він миттєво отримав "прямий зв’язок із дилером Xanax", йдеться у звіті. Згідно зі звітом, весь процес тривав секунди, і те ж саме сталося, коли користувач шукав "buyfentanyl" (фентаніл є надзвичайно потужним опіоїдом, який є фактором зростання смертності від передозування наркотиків у Сполучених Штатах.)

У деяких випадках передбачувані наркодилери навіть зверталися до акаунтів підлітків через прямі повідомлення або голосові дзвінки в Instagram після того, як вони почали слідкувати за ними, повідомляє TTP.

"У всіх випадках, незважаючи на те, що це були дитячі облікові записи, Instagram нічого не зробив, щоб завадити їм шукати вміст, пов’язаний з наркотиками, а автоматичні функції платформи навіть прискорили цей процес", – йдеться у звіті.

Згідно зі звітом, Instagram повідомив TTP, що 36 з 50 дописів, які він надав у рамках розслідування, не порушували правила спільноти. Платформа зрештою видалила 12 публікацій і повідомила TTP, що вона видалила один обліковий запис, який порушив її політику, хоча TTP стверджував, що обліковий запис залишається активним навіть після того, як Instagram заявив, що його буде видалено.

Як повідомляли раніше "Коментарі", батьки зможуть встановлювати тимчасові обмеження дітям у Instagram.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини