Головна Новини HI-tech інтернет Після арешту Дурова Telegram заблокував кілька сервісів: їх використовували для продажу наркотиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Після арешту Дурова Telegram заблокував кілька сервісів: їх використовували для продажу наркотиків

Telegram вирішив обмежити використання деяких функцій, які активно використовували злочинці.

1 вересня 2024, 15:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Месенджер Telegram заблокувала функції "Люди поблизу" та геочати вказує ресурс Telegram Info. Це сталось за кілька днів після арешту власника соціальної платформи Павла Дурова у Франції.

Після арешту Дурова Telegram заблокував кілька сервісів: їх використовували для продажу наркотиків

Telegram заблокував кілька функцій. Фото з відкритих джерел

Як зазначає ресурс Telegram Info, у месенджері Telegram перестали відображатись користувачі у розділі "Люди поблизу". Крім того, зникли геочати. При цьому користувачі досі можуть бачити на сервісі "Люди поблизу" тих, то є в списку контактів користувачів та за умови, що вони дозволили відображати себе в цьому розділі.

Геочати з'явились в Telegram у 2019 році. Завдяки цій функії, можна було знаходити розмови між користувачами, які перебували у радіусі до 12 км. Функція "Люди поблизу"  з'явилася у месенджері навесні 2021 року. Вона дозволяла шукати людей завдяки геолокації поблизу користувача. Обидві функції стали популярними серед злочинців, зокрема для продажу наркотиків та проституції.

Нагадаємо, що 39-річного Павла Дурова 24 серпня арештували у аеропорті Парижу. Причиною стали підозри про співучасть Дурова у управлінні Telegram таким чином, щоб це дозволяло здійснювати незаконні угоди, зокрема торгівля наркотиками, людьми та відмивання грошей. 29 серпня засновника Telegram Павла Дурова було звільнено з-під варти за 5 мільйонів євро. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що виток файлів ФСБ РФ викрив нову інформацію про зв’язки Павла Дурова з Росією. Власник соцальної платформи заявляв, що не відвідував Росію, однак здійснив близько 50 візитів до країни.

Також "Коментарі" писали, що Дмитрій Медведєв зізнався, як Росія використовує месенджер Telegram проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини