Головна Новини HI-tech інтернет Новий тренд у TikTok: відео з Гітлером набирають мільйони переглядів
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий тренд у TikTok: відео з Гітлером набирають мільйони переглядів

Промови Гітлера стають вірусними в TikTok.

сьогодні, 12:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У соціальній мережі TikTok з'явився небезпечний тренд: відео з промовами Адольфа Гітлера, які озвучені штучним інтелектом різними мовами. Такі кліпи, часто супроводжуються популярною музикою, оминають модерацію платформи та отримують мільйони переглядів.

Новий тренд у TikTok: відео з Гітлером набирають мільйони переглядів

У TikTok популяризують Гітлера. Фото з відкритих джерел

Попри те, що TikTok забороняє прославлення осіб причетних до масових актів насильства чи розпалювання ненависті, подібні відео з Гітлером швидко поширюються в мережі. Одне з таких відео з промовою Гітлера набрало понад мільйон переглядів, перш ніж його видалили. Інший ролик зібрав 270 тисяч переглядів та супроводжувався коментарями: "Це змінило мої погляди на нього". 

Крім того, один обліковий запис з 12 промовами Гітлера мав понад 20 000 підписників і майже 4 мільйони переглядів супроводжувався текстом: "дорослішання — це усвідомлення того, ким насправді був лиходій".

Ці відео озвучені штучним інтелектом часто подають Гітлера як лідера, якого неправильно зрозуміли, а його дії виправдовують, як вимушену реакцію на зовнішні обставини, що прямо суперечить перевіреним історичним фактам і спотворює реальність. Деякі кліпи супроводжуються популярною музикою, що робить їх більш привабливими для молодої аудиторії.

У TikTok відреагували на новий тренд та повідомили, що за останній місяць платформа видалила понад 1300 подібних відео. Представник TikTok заявив, що компанія суворо дотримується політики щодо ненависті та активно працює над видаленням контенту, який просуває нацистську ідеологію.

На тлі цього явища з'явилась ширша проблема: мережа, відома як NazTok. Вона охоплює сотні облікових записів, що прославляють нацистську ідеологію, заперечують Голокост та активно намагаються вербувати нових членів. Попри спроби TikTok обмежити цей контент, багато облікових записів встигають набрати мільйони переглядів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Центр протидії дезінформації назвав TikTok більш небезпечним для України, ніж Telegram. У чому причина.

Також "Коментарі" писали про Китай, який завдав "удару" по російській пропаганді в TikTok.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини