Головна Новини HI-tech інтернет Нідерландська прокуратура пояснила, як саме хакер зламав аккаунт Трампа на Twitter
commentss НОВИНИ Всі новини

Нідерландська прокуратура пояснила, як саме хакер зламав аккаунт Трампа на Twitter

Поліція не збирається карати хакера, оскільки він поводився етично

17 грудня 2020, 10:56
Поділіться публікацією:

Голландська прокуратура розповіла, як хакеру вдалося успішно увійти в акаунт Дональда Трампа в Twitter, вгадавши його пароль — "MAGA2020!". При цьому органи правосуддя не каратимуть Віктора Геверса, який поводився "етично".

Нідерландська прокуратура пояснила, як саме хакер зламав аккаунт Трампа на Twitter

ФОТО: BBC

Геверс поділився тим, що, за його словами, було скріншотами внутрішньої частини акаунта Трампа 22 жовтня, під час заключних етапів президентських виборів в США. Водночас Білий дім заперечував факт злому, а Twitter заявив, що у нього немає ніяких доказів такої пригоди.

"Ми не бачили свідчень, що підтверджують це твердження, в тому числі зі статті, опублікованій сьогодні в Нідерландах. Ми активно впровадили заходи безпеки облікового запису для певної групи високопоставлених осіб, пов'язані з виборами акаунти Twitter в Сполучених Штатах, включаючи федеральні органи влади", — прокоментував Twitter ці події.

Геверс сказав, що дуже задоволений результатом, оскільки зумів знайти уразливості в системі безпеки та вказав на них відповідним службам. Авторитетний дослідник кібербезпеки розповів, що 16 жовтня він проводив напіврегулярну перевірку акаунтів на Twitter високопоставлених кандидатів на виборах в США, коли вгадав пароль президента Трампа.

"Хакер заявив поліції, що перевірив надійність пароля, тому що були серйозні побоювання, що цей обліковий запис Twitter міг бути взятий під контроль сторонніми особами до президентських виборів", — розповів представник поліції Нідерландів.

Поліцейські додали, що вони відправили владі США свої висновки. Геверс сказав офіцерам, що у нього набагато більше доказів "злому". Теоретично він міг би бачити всі дані президента, в тому числі: особисті фотографії та повідомлення; твіти, додані в закладки; скільки людей він заблокував. Аккаунт президента, у якого 89 мільйонів передплатників, тепер у безпеці.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери зламали систему Міністерства фінансів США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини