Головна Новини HI-tech інтернет Microsoft перестане підтримувати свій Internet Explorer: що прийде на заміну
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft перестане підтримувати свій Internet Explorer: що прийде на заміну

Microsoft відмовляється від свого застарілого браузера і переходить на новий

20 травня 2021, 11:28
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американська корпорація Microsoft заявила про те, що незабаром припинить підтримку власного браузера Internet Explorer.

Microsoft перестане підтримувати свій Internet Explorer: що прийде на заміну

Internet Explorer - фото: з відкритих джерел

Користувачі могли помітити, що за останній рік компанія стала відходити від підтримки браузера. Так, наприклад, з недавнього часу для Eхplorer став недоступний онлайн-сервіс Microsoft 365.

У компанії хочуть замінити застарілий браузер новим, який називається Edge. За їх словами, він є більш швидким, безпечним і сучасним в порівнянні з IE, а в добавок до цього, зможе вирішити проблему сумісності з застарілими сайтами та додатками. У ньому вбудований режим "Internet Explorer", завдяки якому, застарілий сайт відкривається на основі старого браузера, але всередині Edge. Повне припинення підтримки Еxplorer буде здійснено в червні наступного року.

Для довідки: Microsoft Edge був випущений у 2015 році компанією Microsoft одночасно з першою версією операційної системи Windows 10. Вже тоді, він прийшов на заміну Internet Explorer, який розроблявся і підтримувався з 1995 року. Проте другий, залишився в складі ОС для того, щоб уникнути проблем з сумісністю корпоративних додатків. Новий браузер спочатку працював на власному движку EdgeHTML, проте незабаром компанія вирішила зробити вибір на користь популярного й відкритого Chromium.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Google створив додаток для виявлення шкірних захворювань — як він працює, а також про те, з колько часу люди витрачають на введення капчі: американська компанія хоче створити заміну.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини