Головна Новини HI-tech інтернет Маск купує Twitter: що це означає та до чого може призвести
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск купує Twitter: що це означає та до чого може призвести

Що буде з Twitter та навіщо Маску соціальна мережа: розповіли експерти

26 квітня 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

Американський мільярдер Ілон Маск у понеділок уклав угоду про купівлю Twitter Inc за 44 мільярди доларів готівкою в рамках транзакції, яка передає контроль над платформою соціальних медіа. Він пообіцяв зробити Twitter кращим, ніж будь-коли. Як оцінюєте цей крок?

Маск купує Twitter: що це означає та до чого може призвести

Фото ілюстративне / Pixabay

Соцмережа допомагатиме мільярдеру в майбутній політичній кар'єрі

Політичний та економічний експерт, голова благодійного фонду "Нова дорога" Валерій Клочок пояснює:

"Статки Ілона Маска більші, аніж річний ВВП України майже в 1,5 раза. І для людини, котра все життя займається передовими технологіями, придбання соціальної мережі може здаватися, на перший погляд, дивним. Втім його багаторічна полеміка саме через мережу Twitter вказує на те, що в душі Маск не просто підприємець, а ще й азартний гравець, принциповий  громадянин світу, котрий намагається довести нікчемність та ницість путінського режиму ще з 2014 року, – зазначає експерт. – Саме тоді почалася його баталія з керівником "Роскосмосу" Дмитром Рогозіним, президентом росії путіним (прохання писати з маленької літери, як мою цитату) – і триває до нині".

Гроші, звісно, дають змогу Маску вигравати цей двобій. Але важлива й соціальна складова, формування інформаційної політики довкола світових процесів. А без потужного медійного інструменту це зробити неможливо, підкреслює Валерій Клочок.

Відтак, продовжує він, швидше за все, Маск, придбавши Twitter, по-новому вибудовуватиме комунікацію світу з путінською росією, засуджуватиме її агресивні дії на всій планеті – і це надважливо саме в період російсько-української війни.

"Не виключаю, навіть швидше прогнозую, що вже найближчим часом Маск заявить про себе, як про політика, – говорить Валерій Клочок. – Навіть більше – братиме участь у виборах на посаду президента США, якщо відповідатиме усім вимогам чинного законодавства (Маск народився та виріс у Південно-Африканській Республіці). Але, як мінімум, активним учасником політичних процесів він вже став".

Маск планує створити власне медіа з інноваціями

Голова Директорату Асоціації франчайзингу України, віце-президент Асоціації інвесторів в Україні, учасник територіальної оборони Андрій Кривонос розмірковує наступним чином:

"Twitter для Маска може стати власним медіа в сучасному розумінні. Вже на сьогодні аккаунти в цій мережі генерують інший контент, ніж в інших мережах – тут і політики с постами на актуальні теми, і перепалки лідерів громадської думки, і міжнародні комунікації. Твіттер-акаунти моніторять цікаві події (згадаємо той же літак Маска)".

Twitter певний час копіював інструменти інших більш активних мереж, нагадує Андрій Кривонос. То ж для самої мережі постало питання власної активізації. І підходи Маска можуть створити саме таку активізацію.

"За участі Маска у стратегії та керівництві Twitter ця мережа може перетворитися на щось інше – товариство друзів Маска, наприклад. Мережа без лідера перетворюється на бездушний код. Як приклад, MySpace – її намагався реанімувати Джастін Тімберлейк, але в сучасних медіа слід бути більш активним, ніж просто "бути". Очікуючи від Twitter оновлення, слід не думати, що це відбудеться завтра. Але відбудеться те, що ми не очікуємо. Це ж Маск", – резюмує Андрій Кривонос.

Як повідомляв портал "Коментарі", Ілон Маск перерахував три речі, які знищать людство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини