Головна Новини HI-tech інтернет 12-річна дівчинка зібралася судитися з TikTok
commentss НОВИНИ Всі новини

12-річна дівчинка зібралася судитися з TikTok

12-річна дівчинка впевнена, що соціальна мережа незаконно використовує особисті дані дітей

31 грудня 2020, 15:47 comments1099
Поділіться публікацією:

12-річна дівчинка має намір подати в суд на додаток для обміну відео TikTok, стверджуючи, що компанія незаконно використовує особисті дані дітей. Суд постановив, що дівчинка може залишитися анонімною, якщо справа буде продовжена.

12-річна дівчинка зібралася судитися з TikTok

Дівчинка подала в суд на TikTok. Фото: BBC

Акція проходить за підтримки комісара у справах дітей Англії Енн Лонгфілд. Вона вважає, що TikTok порушив закони Великої Британії та ЄС про захист даних. TikTok заявив, що у нього є "жорстка політика" для захисту дітей і не дозволяє приєднуватися до соціальної мережі дітям віком до 13 років.

Лонгфілд сподівається, що цей випадок призведе до посилення захисних заходів для дітей молодше 16 років, які використовують TikTok в Англії й, можливо, за її межами. Вона вважає, що додаток збирає та обробляє дані про дітей, щоб задіюючи алгоритм відеореклами, привернути увагу користувачів і збільшити дохід від реклами.

Комісар повідомила Високому суду в Лондоні — через відеозв'язок — що вона сподівається, що в кінцевому підсумку регулюючий орган видасть наказ, змусивши TikTok видалити дані дитини, що створить прецедент. Але в центрі уваги попереднього слухання залишається питання, чи може 12-річна дівчинка подати заяву анонімно.

Суддя Варба вирішив, що дівчинка ризикує зазнати кібер-знущань з боку інших дітей і користувачів TikTok, якщо її особистість буде розкрита. Він сказав, що вона може зіткнутися з "ворожою реакцією з боку впливових осіб в соціальних мережах, які можуть відчути, що їх статус або доходи знаходяться під загрозою".

Як повідомляло видання "Коментарі", TikTok обзаведеться власним сервісом електронних платежів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини