Головна Новини HI-tech інтернет Китай влаштував масову чистку магазинів додатків
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай влаштував масову чистку магазинів додатків

Управління кіберпростору Китаю повідомило, що посилить нагляд і перевірку інформаційних служб мобільних додатків

9 грудня 2020, 16:01
Поділіться публікацією:

Китай заявляє, що видалив Tripadvisor і ще 104 додатки з місцевих магазинів додатків в рамках так званої "очищення" від "незаконних" додатків в інтернеті.

Китай влаштував масову чистку магазинів додатків

ФОТО: WISH-TV

У заяві, опублікованій CNN, Управління кіберпростору Китаю повідомило, що воно видалило в цілому 105 додатків, зазначивши при цьому, що воно продовжить "посилювати нагляд і перевірку інформаційних служб мобільних додатків, оперативно очищати та позбавлятися від незаконних мобільних додатків і магазинів додатків і прагнути створити чистий кіберпростір".

Нікому за межами Китаю незрозуміло, чому додаток для планування поїздок викликав невдоволення, але примітно, що веб-сайт Tripadvisor як і раніше доступний без використання VPN або іншого методу обходу "Великого брандмауера".

CNN звернувся до Tripadvisor, щоб дізнатися, чи відомо про видалення додатка, і якщо так, то чому воно не відповідає китайським законам. Однак компанія не відповіла на момент публікації.

Це, звичайно, не перший раз, коли Китай видаляє подібні додатки або замість цього інші роблять цю роботу. Але зазвичай була причина, яка зрозуміла і легка для розуміння, навіть якщо ті, хто перебуває за межами Китаю, з нею не згодні. Поки ми не з'ясуємо, чому Tripadvisor пішов, нам доведеться припустити, що це або помилка, або додаток робив щось, чого не повинен був робити. Цілком ймовірно, що ми скоро отримаємо роз'яснення з приводу того, що ж сталося.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай почав вакцинацію Індонезії, не закінчивши випробування вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини