Головна Новини HI-tech інтернет IT-армія вивела з ладу банк Росії та ще близько 450 ресурсів за останні два тижні
commentss НОВИНИ Всі новини

IT-армія вивела з ладу банк Росії та ще близько 450 ресурсів за останні два тижні

Україна продовжує війну з Росією як на полі бою фізичному, так і в цифровому просторі.

29 серпня 2022, 15:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За даними Міністерства та Комітету цифрової трансформації України армія з IT фахівців завдала перебою або зупинила роботу в Росії більше ніж 450 ресурсам. Такими цифрами поділилось Мінцифри на своїй офіційній сторінці в Telegram.

 IT-армія вивела з ладу банк Росії та ще близько 450 ресурсів за останні два тижні

IT-армія вивела з ладу банк Росії та ще близько 450 ресурсів. Фото з відкритих джерел

Серед переліку онлайн-ресурсів, які постраждали від  українських спеціалістів виявився Центральний банк РФ. IT війська заблокували роботу головного банку країни агресора. Такі дії призвели до дестабілізації ринку та реєстрів банку.



Також українці вчинили атаку на найбільш популярні пропагандистські російські ЗМІ. Ними виявились "ТАСС", "РИА Новости", "МК" та їх суміжні проєкти. За час блокування цих інтернет-ресурсів власники втратили понад мільйона переглядів російської пропаганди.

Окрім цього був SuperJob. Це російський ресурс з пошуку роботи, який почав діяти на тимчасово окупованих територіях України.

Постраждала і компанія DNS. Ця фірма займалась імпортом товарів з України на територію Російської Федерації. IT-армія заблокувала роботу сайту цієї рітейл-компанії.

Окрім цього були блоковані російські сервіси переказу коштів, проросійські сайти в Криму, а також інтернет-ресурс однієї з політичних партій Росії.

Раніше, видання "Коментарі" писало, що Мінцифри розповіло, яка кількість заявок була подана на конкурс IT Generation. Ця можливість давала змогу українцям потрапити на безкоштовні курси від IT-компаній. За підсумками на одне місце в середньому претендувало понад 200 заявок.

Також, "Коментарі" повідомляли про ідею незвичайного банку, до якого зможуть бути підключені всі українці. Зі слів керівника Мінцифри Михайла Федорова у "Дії" з’являться багато цікавих та нових інноваційних рішень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mintsyfra/3367
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини