Головна Новини HI-tech інтернет Інтернет-послуги будуть надавати за допомогою повітряних куль
commentss НОВИНИ Всі новини

Інтернет-послуги будуть надавати за допомогою повітряних куль

Повітряні кулі зв'язуються одна з одною, утворюючи мережу передавачів у небі

15 липня 2020, 17:32
Поділіться публікацією:








У віддаленому районі Рифтової долини Кенії був запущений перший у світі комерційний високошвидкісний інтернет-сервіс, що використовує повітряні кулі для підключення людей до мережі. Про це повідомляє інформаційний портал France24.

Інтернет-послуги будуть надавати за допомогою повітряних куль

Керований за допомогою технології Loon, проекта материнської компанії Google Alphabet, цей сервіс спрямований на те, щоб надати доступний 4G-інтернет людям у сільській місцевості країни.

Повітряні кулі з'єднуються з наземними інтернет-станціями, а потім зв'язуються одна з одною, утворюючи мережу передавачів у небі. На початку вони охоплюватимуть область в 50 000 кв. км, забезпечуючи доступ до Інтернету 35 000 клієнтів.


Технологія Loon знаходилася в розробці деякий час і вперше була представлена в 2013 році, але досі вона не використовувалася в комерційних цілях. Заповнені гелієм повітряні кулі несуть сонячну батарею і плавають у верхніх шарах атмосфери, високо над літаками. Вони запускаються з баз в Каліфорнії і Пуерто-Ріко, а потім доставляються віддалено до місця призначення.

У загальній складності 35 повітряних куль буде використано для кенійської мережі, яка працює в партнерстві з Telkom Kenya.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні хочуть заборонити вишки 5G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини