Головна Новини HI-tech інтернет Імітація авторизації в Facebook: користувачів попереджають про підозрілі посилання
commentss НОВИНИ Всі новини

Імітація авторизації в Facebook: користувачів попереджають про підозрілі посилання

Українців закликали не переходити за підозрілими посиланнями

16 лютого 2022, 21:00
Поділіться публікацією:

Представники урядової  команди, що  реагують на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, інформують про масові розповсюдження підозрілих посилань. Зокрема, такі посилання  імітують сторінку авторизації в Facebook, аби викрасти особисті дані користувача.

Імітація авторизації в Facebook: користувачів попереджають про підозрілі посилання

Українців попередили про інтернет-загрозу (фото з відкритих джерел)

Про це  йдеться в повідомленні урядової  команди  CERT-UA на сторінці в соціальних мережах.

Тут зазначено, що працівники урядової  команди  реагування на комп’ютерні надзвичайні події  в Україні  CERT-UA отримали  інформацію  про масове  розповсюдження  посилань, що викликають в них підозру.

Наших громадян застерігають не робити переходів за посиланнями, які викликають підозру та користуватись  мультифакторною автентифікацією.

Зазначають, що подібна активність  йде від невстановленої  групи осіб, що називають себе "TeamLucernaRD".  Їх активність  була виявлена не пізніше листопада 2021 року, відношення  проявленої  активності  цієї групи до атаки на інформаційні ресурси 15 лютого не підтверджується.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  Facebook блокує способи підтримати УкраїнуСоціальна мережа Facebook заблокувала можливість додавання рамок, а також відхилила запит щодо просування публікації на підтримку України. Порталом "Коментарі" на тлі наростаючої загрози російської агресії була створена рамка "I stand with Ukraine forever" (Я з Україною назавжди"). Однак Facebook вимкнув можливість додавати її до фото профілю. Таким чином видання хотіло висловити відданість проукраїнській позиції та підтримку країни у такий складний період.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини