Головна Новини HI-tech інтернет Google припиняє роздавати інтернет за допомогою повітряних куль
commentss НОВИНИ Всі новини

Google припиняє роздавати інтернет за допомогою повітряних куль

Дочірня компанія Google заявила про припинення своєї діяльності, Кенія втрачає 4G-інтернет

23 січня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Кенійський оператор мобільного зв'язку Telkom Kenya і компанія Google Loon Services в п'ятницю оголосили, що пілотний проект технології Loon буде припинено з 1 березня. Telkom Kenya і Loon повідомили в спільній заяві, опублікованій в Найробі, що радикальний крок послідував за оголошенням про закриття Loon як компанії в усьому світі.

Google припиняє роздавати інтернет за допомогою повітряних куль

Повітряні кулі не допомогли. Фото: People Daily

Вони заявили, що мета пілотного проекту технології Loon полягала в тому, щоб допомогти подолати цифровий розрив за рахунок забезпечення покриття 4G / LTE з використанням повітряних куль стільникового зв'язку в областях, до яких важко отримати доступ і підключитися за допомогою наземних технологій, а також в областях, що не були комерційно вигідно для постачальників послуг.

"Loon був би неможливий без спільноти новаторів і тих, хто ризикнув, які були готові ризикнути і побудувати те, чого світ ніколи раніше не бачив. Хоча нам сумно повідомляти, що подорож Loon добігає кінця, ми вдячні команді Telkom за їх бачення і партнерство", — сказав генеральний директор Loon Аластер Вестгарт.

Loon і Telkom Kenya тестували повітряні кулі протягом останніх двох років, але нарешті в березні 2020 року одержали схвалення Управління цивільної авіації Кенії на розгортання повітряних куль 4G в повітряному просторі країни. Повітряні кулі запускалися з місць в США і прямували до Кенії, використовуючи вітрові течії в стратосфері.

Вдосконалені алгоритми машинного навчання Loon працювали, щоб утримувати повітряні кулі над зоною обслуговування, але бували випадки, коли певні моделі стратосферного вітру та інші перешкоди, такі як обмежений повітряний простір, призводять до меншої доступності. Ці повітряні кулі, які ширяли над комерційним повітряним простором Кенії, несли базові станції 4G і могли забезпечувати більш широке охоплення сигналу.

Як повідомляло видання "Коментарі", Nokia забезпечить 4G-інтернетом базу NASA на Місяці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини