Головна Новини HI-tech інтернет Франція захистить маленьких зірок соціальних мереж
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція захистить маленьких зірок соціальних мереж

Новий закон гарантує маленьким зіркам безпеку, зберігання заробітку і право на забуття

8 жовтня 2020, 10:49
Поділіться публікацією:

Франція прийняла новий закон про захист молодих зірок соціальних мереж. Законодавство спрямоване на регулювання годин, протягом яких люди, молодші 16-ти років можуть працювати в мережі, і того, що відбувається з їхніми заробітками. Також закріплено право на забуття, а це означає, що платформи будуть зобов'язані видаляти контент за запитом дитини. Про це повідомляє BBC.

Франція захистить маленьких зірок соціальних мереж

Французькі діти будуть захищені в соціальних мережах

Популярність дітей-інфлюенсерів стрімко зросла в останні роки, і деякі з них потрапили в список найбільш високооплачуваних користувачів YouTube. Нові закони зроблять Францію піонером в області захисту прав дітей-зірок соціальних мереж, заявив депутат парламенту Бруно Штудер.

Новий закон, який був прийнятий одноголосно, не зачіпає всіх дітей, які з'являються в соціальних мережах. Замість цього він націлений на тих, хто проводить значну кількість часу, працюючи в інтернеті, і чия робота приносить дохід. Тепер вони мають такий самий захист, як і діти-моделі та актори у Франції. Також їм гарантується зберігання їх заробітку на банківському рахунку, яким вони зможуть скористатися після досягнення 16-річного віку. Компанії, що бажають найняти дітей-зірок, також повинні отримати дозвіл від місцевої влади.

Світ дитячих зірок соціальних мереж може бути дуже прибутковим, оскільки доходи збільшуються шляхом рекламних угод і продажів товарів. За даними Forbes, торік найбільше заробив на YouTube американець Райан Каджі, якому тоді було вісім років, і чий канал з оглядами іграшок отримав 26 мільйонів доларів.

Як повідомляло видання "Коментарі", у Франції діти вистрибнули з палаючої висотки в натовп людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини