Головна Новини HI-tech інтернет Facebook заробляє на рекламі "фейків" про коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook заробляє на рекламі "фейків" про коронавірус

Безліч спільнот і користувачів замовляють рекламу в Facebook для поширення дезінформації про пандемію і вакцинації

1 лютого 2021, 21:52
Поділіться публікацією:

Facebook дозволяє своїм користувачам заробляти на публікації потенційно небезпечної брехні та дезінформації про пандемію і вакцини, надаючи власні інструменти соцмережі для реклами. На думку "Бюро журналістських досліджень", на яке посилається The Guardians, адміністрація Facebook сприяє поширенню небезпечних Covid-теорій.

Facebook заробляє на рекламі "фейків" про коронавірус

Facebook заробляє на фейках. Фото: з відкритих джерел

Бюро провело дослідження, в результаті якого було виявлено 430 сторінок, які публікують фейки про Covid-19 і вакцинацію, використовуючи при цьому різні інструменти Facebook, в тому числі, віртуальні "магазини" і "донати" фоловерів. Загальна аудиторія цих сторінок складає 45 мільйонів осіб.

Ці сторінки існують, незважаючи на торішні заяви платформи про те, що жоден користувач або компанія не отримають прибутку від поширення дезінформації про вакцинацію від коронавирусу.

Звичайно, Facebook не безпосередньо отримує пожертви і оплати в цих "магазинах", проте компанія заробляє комісійні від того, що користувачі взаємодіють з контентом і переглядають рекламу.

Зазначені в дослідженні Бюро сторінки — розкривають лише малу частину всієї дезінформації про "ковід" і вакцинації, яку монетизував Facebook.

У компанії ж заявляють, що вони дійсно видалили кілька сторінок з дезінформацією про Covid, проте більшість зазначених в дослідженні повідомлень не порушують правил спільноти.

"Наше попереднє розслідування показало, що на більшості сторінок не було порушень нашої політики про шкідливу дезінформацію", — заявили в прес-службі Facebook.

У компанії мають намір оскаржити дані, представлені в дослідженні Бюро журналістських розслідувань.

The Bureau of Investigative Journalism (Бюро журналістських розслідувань) — неприбуткова організація зі штаб-квартирою в Лондоні. Спеціалізується на розслідуваннях, які "мають суспільний інтерес". Фінансується за рахунок благодійних пожертвувань.

Раніше "Коментарі" повідомляли, про те, що нещодавно створена наглядова рада Facebook, зобов'язала відновити раніше видалені адміністрацією соцмережі повідомлення, розглянувши апеляції користувачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини