Головна Новини HI-tech інтернет Facebook почав масову чистку профілів: чию сторінку можуть видалити
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook почав масову чистку профілів: чию сторінку можуть видалити

За першу годину Facebook видалив майже 100 акаунтів через "погану поведінку"

16 грудня 2020, 01:07
Поділіться публікацією:

Соціальна мережа Facebook видалила за годину сотні сторінок за "неаутентичну поведінку", до яких були причетні Росія і Франція. Мета діяльності акаунтів — вплив на ситуацію в країнах Африки і Близького Сходу, повідомляє в офіційному блозі компанії.

Facebook почав масову чистку профілів: чию сторінку можуть видалити

Йдеться про три мережі акаунтів, які порушували правила соцмережі щодо іноземного або урядового втручання. Останнє вважається неавтентичні поведінкою від імені іноземного або урядової організації.

Зосередилися ці мережі на країнах Північної Африки та Близького Сходу.

Всього було видалено 84 акаунтів в Facebook, 6 сторінок, 9 груп і 14 акаунтів в Instagram. Ці сторінки втручалися в справи Центральної Африканської Республіки (ЦАР), Малі, Нігерії, Буркіна Фасо, Алжиру, Кот-д'Івуару і Чаду.

Крім того, були вилучені 63 Facebook-акаунтів, 29 сторінок, 7 груп і 1 Instagram-акаунт, які мали російське походження. Їх сферу інтересів складали Центрально-Африканська Республіка, Мадагаскар, Камерун, Екваторіальна Гвінея, Мозамбік, Південно-Африканська Республіка та діаспора ЦАР у Франції.

Також Facebook видалив 211 профілів в однойменній соцмережі, 126 сторінок, 16 груп і 17 Instagram-аккаунтів, створених в Росії. Останні порушували правила соцмережі щодо Лівії, Судану і Сирії.

Раніше "Коментарі" дізналися у експертів, як Україні убезпечити себе від кібератак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини