Головна Новини HI-tech інтернет Євросоюз назвав соцмережу, яка стала найбільшим джерелом російської дезінформації
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз назвав соцмережу, яка стала найбільшим джерелом російської дезінформації

Європейський Союз закликав соціальні мережі посилити свою пильність у боротьбі з російською пропагандою.

27 вересня 2023, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Соціальна мережа X, раніше Twitter, яка належить американському бізнесмену Ілону Маску була названа у ЄС найбільшим джерелом поширення дезінформації, включно і з російською пропагандою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Євросоюз назвав соцмережу, яка стала найбільшим джерелом російської дезінформації

X, раніше Twitter визнана найбільшим джерелом російської дезінформації. Фото з відкритих джерел

Віцепрезидент Європейської комісії Віра Йоурова розкритикувала соціальні платформи, які активно діють під час виборчої кампанії та розносять велику кількість дезінформації.

"Це багатомільйонна зброя масової маніпуляції, націлена як на росіян, так і на європейців та решту світу", — сказала Йоурова

Віра Йоурова наголосила, що Кремль буде активнішим під час виборів у країнах Європи, тому такі соцмережі мають усунути ризики поширення російської пропаганди.

ЄС оприлюднили звіт щодо найбільших соцмереж, які погодились над добровільним кодексом поведінки, що допомагає викривати фейки та вживати відповідні заходи для зменшення їх поширення. Згідно зі звітом такі платформи як Facebook, TikTok та Google справляються з дезінформацією, однак не X, раніше Twitter.

"X, колишній Twitter є платформою з найбільшим відсотком публікацій з неправдивою або дезінформацією", — сказала Йоурова.

Віцепрезидент Європейської комісії наголосила, що акаунти, які поширюють дезінформацію через соціальну мережу X мають більше підписників, ніж ті користувачі, які не використовують фейки, маніпуляції та пропаганду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр цифрової трансформації Михайло Федоров несподівано висловився про Ілона Маска.

Також "Коментарі" писали про Ердогана, який одним питанням поставив Ілона Маска в незручне становище.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини