Головна Новини HI-tech інтернет Новий закон: у Молдові можна потрапити до в'язниці за фейковий акаунт в соцмережах
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий закон: у Молдові можна потрапити до в'язниці за фейковий акаунт в соцмережах

У Молдові можна буде сісти у в'язницю за фейковий акаунт.

7 червня 2023, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На черговому засіданні 7 червня уряд Молдови схвалив законопроєкт про внесення та зміни до Кримінального кодексу. У нових правках передбачена кримінальна відповідальність за використання фейкових особистостей у соцмережах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання News Maker.

Новий закон: у Молдові можна потрапити до в'язниці за фейковий акаунт в соцмережах

Молдова штрафуватиме за фейкові акаунти. Фото з відкритих джерел

Нові зміни стосуються запровадженням нової статті. У ній передбачено покарання, якщо людина незаконно використала фальшиву особистість, або привласнила собі чужу ідентичність. Тепер у Молдові можуть покарати людину за використання фейкової особистості в соцмережах, вебпорталах, при реєстрації або використанні телефонних номерів, електронних адрес, а також при підписанні документів.

Штраф становитиме від 500 до 2 тис. умовних одиниць. Альтернативним покаранням може бути тюремне ув'язнення від шести до 12 місяців. Особа, яка вчинила такий злочин буде позбавлена права обіймати певні посади строком до п'яти років.

Покарання не розповсюджується на використання псевдонімів для соцмереж та інших платформ. У статті також є пункт про використання шахрайських документів, включно з паспортами, страховими полюсами, довідками про несудимість, виписками та іншими. За такі дії передбачений штраф 2,5-10 тис. умовних одиниць, або ув'язнення до семи років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президентка Молдови поставила в незручне становище прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Також "Коментарі" писали, що Молдова визначилась чи арештує президента Росії  Володимира Путіна, якщо той потрапить на території країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини