Головна Новини HI-tech інтернет Європейські інтернет-провайдери витримали потужну кібератаку
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські інтернет-провайдери витримали потужну кібератаку

Кібератаки тривали близько доби і призвели до призупинення послуг інтернет-провайдерів

4 вересня 2020, 17:46
Поділіться публікацією:

Більше десятка інтернет-провайдерів (ISP) по всій Європі повідомили про DDoS-атаки, націлених на їх інфраструктуру DNS. Про це повідомляє ZDNet.

Європейські інтернет-провайдери витримали потужну кібератаку

Список інтернет-провайдерів, які зазнали атак за останній тиждень, включає бельгійську EDP, французькі Bouygues Télécom, FDN, K-net, SFR і нідерландські Caiway, Delta, FreedomNet, Online.nl, Signet і Tweak.nl. Атаки тривали не більше доби і в кінцевому підсумку всі були усунені, але послуги інтернет-провайдерів не працювали, поки DDoS був активний.

NBIP, некомерційна організація, заснована голландськими інтернет-провайдерами для колективної боротьби з DDoS-атаками і спробами урядового прослуховування телефонних розмов, надала ZDNet додаткову інформацію про інциденти на минулому тижні.

Всі DDoS-атаки на європейських інтернет-провайдерів відбулися 28 серпня, на наступний день після того, як було викрито злочинне угрупування, що займається DDoS-вимаганням проти фінансових установ по всьому світу, жертвами яких стали MoneyGram, YesBank India, Worldpay, PayPal, Braintree і Venmo.

Хоча у ZDNet поки немає доказів того, що ці дві серії інцидентів пов'язані, DDoS-атаки на фінансові служби припинилися відразу після того, як почалися атаки на європейських інтернет-провайдерів. Крім того, джерела, які відстежують групу вимагачів, повідомили ZDNet, що незадовго до атаки на фінансові служби та ж банда за кілька тижнів до цього атакувала кількох інтернет-провайдерів в Південно-Східній Азії.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери опублікували вкрадені у ФБР документи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини