Головна Новини HI-tech інтернет Експерти розповіли, чому спілкування в Telegram може бути небезпечним
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, чому спілкування в Telegram може бути небезпечним

Крім того, що месенджер збирає особисту інформацію, є ще кілька причин, чому його небезпечно використовувати

24 березня 2021, 09:58
Поділіться публікацією:

Telegram є одним з найбільш популярних месенджерів серед українців, а загальна кількість його користувачів становить близько пів мільярда. Однак фахівці з видання VICE Germany вважають, що комунікація в Telegram не завжди є безпечною, передає "Главком".

Експерти розповіли, чому спілкування в Telegram може бути небезпечним

Експерти розповіли, чому спілкування в Telegram може бути небезпечним - фото з відкритих джерел

Шифрування повідомлень

Більшість месенджерів використовують наскрізне шифрування повідомлень. Воно передбачає шифрування даних користувачів під час передачі. Тобто текст повідомлень можуть бачити виключно відправник і одержувач. Таким чином бажаючі перехопити дані, не зможуть побачити змісту смс. У Telegram запевняють, що використовують цей вид шифрування, однак мало хто знає, що він працює лише з активованою опцією "секретний чат".

Месенджер збирає особисту інформацію

Telegram має доступ до списку контактів, внаслідок чого може копіювати та зберігати кожен з них. Це використовується, наприклад, щоб повідомити користувачам, хто з контактів приєднується до Telegram. Також повідомляється, що месенджер збирає дані про IP-адресу і тип пристрою, що надалі можна використовувати для відстеження користувачів і навіть їхньої геолокації.

Відсутність модерації змісту

У Telegram налічується велика кількість екстремістських груп або прихильників теорії змови. В інших популярних соціальних мережах вимоги до контенту набагато суворіші, тому всі організатори подібних груп переходять до Telegram, де відсутня серйозна модерація.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що розкрита серія атак на смартфони і комп'ютери: постраждали мільйони користувачів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини