Головна Новини HI-tech інтернет Clubhouse - нова соцмережа для обраних: чому про неї всі говорять
commentss НОВИНИ Всі новини

Clubhouse - нова соцмережа для обраних: чому про неї всі говорять

До нової соцмережі приєднується все більше знаменитостей

17 лютого 2021, 17:35 comments2722
Поділіться публікацією:

Clubhouse — нова соціальна мережа, створена менше року тому. В її рядах вже Ілон Маск, Опра Уїнфрі, Ештон Катчер та інші знаменитості. "Коментарі" розкажуть, що потрібно знати про нашумілу новинку.

Clubhouse - нова соцмережа для обраних: чому про неї всі говорять

Фото: hypebeast.com

Аудіо та ексклюзивність

Новий додаток під назвою Clubhouse підкорив кола соціальних мереж. Він є на платформі Apple. Проєкт був розроблений ще в 2020 році, але привернув увагу після недавньої появи в ньому генерального директора Tesla і SpaceX Ілона Маска. Новий додаток, що дозволяє людям збиратися в аудіочатах для обговорення різних тем, було завантажено майже чотири мільйони разів тільки за останній місяць.

Основа соцмережі — аудіочат. Після входу в додатки у користувача є доступ до так званих кімнат, де можна проводити діалоги та бесіди з іншими учасниками соцмережі. Спілкування відбувається за типом конфренції. У кожній кімнаті є модератори, ті, хто виступає, а також слухачі. Модератори контролюють, хто отримує право виступати, хоча слухачі можуть "підняти руку", щоб говорити.

Приєднуючись до соцмережі, ви вибираєте цікаві теми, такі як технології, книги, бізнес або здоров'я. Чим більше інформації ви дасте додатку про свої інтереси, тим більше кімнат для розмов і людей додаток вам порекомендує.

Головний нюанс в тому, що користувачеві доведеться приєднатися до бесіди в реальному часі, оскільки розмови не зберігаються. Крім того, потрапити в Clubhouse можна тільки на запрошення від когось із вже існуючих у соцмережі користувачів. Запрошення стали настільки популярні, що їх продають на eBay за 89 доларів.

Як повідомляє Business Today, Clubhouse поки що доступний лише для користувачів iPhone, але творці обіцяють розширити коло і до Android.

Безпека під питанням

За даними Стенфордської інтернет-обсерваторії (SIO), в Clubhouse були виявлені певні недоліки, що зробило його вразливим для шпигунства з боку уряду Китаю. Як пише The New York Times, Clubhouse бореться зі зростаючими скаргами на домагання, дезінформацію і конфіденційність. Так, в одному з інцидентів минулого місяця користувач просував теорії змови про вакцини від коронавірусу і відмовляв людей робити щеплення, що призвело до переслідування жінки-лікаря. У цьому місяці німецькі та італійські регулюючі органи публічно поставили під сумнів, чи відповідає практика роботи з даними Clubhouse європейським законам про захист даних. А Китай заблокував додаток після того, як в ньому спливли політичні розмови поза жорсткого контролю держави за Інтернетом.

Нагадаємо, з'явилися деталі трагедії в ліцеї під Києвом: замішана нова небезпечна гра підлітків в Мережі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини